avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Magie sau stiinta?
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Magie sau stiinta?

Unu. Ati vazut vreodata ce se intampla cu o bucata de carne (poate fi degetul d-voastra dar e de preferat sa folositi o aripa de pui, o ghiara sau o copita de porc) introdusa in soda caustica?
Daca n-ati facut niciodata acest educativ experiment aveti unul filmat aici
[ link extern ]
Doi. Acidul sulfuric are un efect foarte asemanator asupra oricarei bucati de carne pe care ajunge: o dizolva.
Banuiesc ca nu trebuie sa va mai scriu ce se intampla daca amestecati soda caustica cu acidul sulfuric si va introduceti degetul in combinatia rezultata, nu-i asa? Stim cu totii ca cele doua se neutralizeaza reciproc si, daca combinatia are pH-ul potrivit pentru pielicica noastra (5,5) nu se intampla absolut nimic :yeah:
Boon. Chestia de mai sus, pe care cu totii o stim, era doar o introducere pentru cazul in care trebuia sa explic ca acest topic incearca o discutie despre cat de minunate si spectaculoase sunt caile Stiintei. Acum, daca ne-am inteles, va intreb daca secventa video de mai jos este reala sau nu
[ link extern ]
Poate cineva sa tina in echilibru, in plan orizontal, o roata de bicicleta sprijinind-o doar la un capat de ax pe un deget?
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters325089 , utilizator 19:35, 6 Iulie 2014
Poate, maestre. Cu o singură condiţie: roata să se afle într-o mişcare de rotaţie, la o viteză suficient de mare pentru ca efectul giroscopic să devină posibil.

E magie curată. Magia ştiinţei :bow:
@themis :love2: Supercalifragilisticexpialidocious!
[ link extern ]

Si astfel avem si explicatia la intrebarile: "Cum este posibil mersul pe bicicleta?" si "De ce nu pot sa stau pe loc pe bicicleta fara sa ma sprijin?"
cateva imagini cu un giroscop care pare o jucarie dar ...
[ link extern ]

Efectul giroscopic este folosit de la biciclete pana la sistemele de stabilizare ale tunurilor la tancuri sau sistemul de stabilizare a zborului la avioane, masini si roboti.
[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
biblia zice"crede si nu cerceta":Dcei ce au cercetat,au fost omorati.Eu cred in inorogi, in Alba ca zapada,in Fat frumos:yeah: doar personajele astea exista in reviste si carti.
mikylaur a scris:

biblia zice"crede si nu cerceta":Dcei ce au cercetat,au fost omorati.Eu cred in inorogi, in Alba ca zapada,in Fat frumos:yeah: doar personajele astea exista in reviste si carti.

Mersul pe bicicleta,e minune dumnezeiasca:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Celebrul ordin 50 din 1990 blajdominica blajdominica :hammeSalutare! Cine ma ajuta si pe mine cu \"celebrul ordin 50 din 1990\". Ce spune ? #-oAm cautat peste tot , dar nu reusesc sa aflu ce contine. X-( Am ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la mos craciun Ares-3 Ares-3 Dragii mei, Anul acesta m-am hotărât să ascult şi dorinţele adulţilor. Am bântuit internetul câteva luni până m-am hotărât. Am ales ... (vezi toată discuția)
Leacuri "babesti". cum ne ajuta ele? elga50 elga50 Am simtit demult nevoia sa impartasesc cu altii leacuri pe care le avem la indemana, despre care cu totii citim prin diverse reviste sau pe diverse site-uri, ... (vezi toată discuția)