Unu. Ati vazut vreodata ce se intampla cu o bucata de carne (poate fi degetul d-voastra dar e de preferat sa folositi o aripa de pui, o ghiara sau o copita de porc) introdusa in soda caustica?
Daca n-ati facut niciodata acest educativ experiment aveti unul filmat aici
[ link extern ]
Doi. Acidul sulfuric are un efect foarte asemanator asupra oricarei bucati de carne pe care ajunge: o dizolva.
Banuiesc ca nu trebuie sa va mai scriu ce se intampla daca amestecati soda caustica cu acidul sulfuric si va introduceti degetul in combinatia rezultata, nu-i asa? Stim cu totii ca cele doua
se neutralizeaza reciproc si, daca combinatia are pH-ul potrivit pentru pielicica noastra (5,5) nu se intampla absolut nimic :yeah:
Boon. Chestia de mai sus, pe care cu totii o stim, era doar o introducere pentru cazul in care trebuia sa explic ca acest topic incearca o discutie despre cat de minunate si spectaculoase sunt caile Stiintei. Acum, daca ne-am inteles, va intreb daca secventa video de mai jos este reala sau nu
[ link extern ]
Poate cineva sa tina in echilibru, in plan orizontal, o roata de bicicleta sprijinind-o doar la un capat de ax pe un deget?