avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism cumparat cu vicii ascunse, pot recupera din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism cumparat cu vicii ascunse, pot recupera din banii dati?

buna ziua,
am cumparat acum 3 zile cu contract de vanzare cumparare un autoturism de la o persoane fizica.
azi am fost cu el in servis pentru o constatare generala si acolo au fost descoperite mai multe probleme grave pe care vanzatorul nu mi le a adus la cunostinta in momentul instrainarii bunului respectiv.
pot da in judecata vanzatorul pentru insalaciune- vanzarea unui bun cu vicii ascunse.
credeti ca am castig de cauza....
in speranta unui raspuns multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:08, 25 Februarie 2014
Buna seara. Inainte de a-l da in judecata, puteti incerca medierea, fiind un caz in care impacarea inlatura raspunderea penala. Ce doriti sa obtineti dvs de la vanzator?
Intotdeauna cand se achizitioneaza produse second hand,acestea trebuiesc atent verificate anterior achizitiei
anterior demersului in instanta,incercati sa contactati direct vanzatorul si sa ii explicati problemele cu care va confruntati
Daca nu reusiti solutionare amiabila,sesizati oficial politia
am incercat medierea, dar nu am cu cine, vanzatorul este foarte recalcitrant.
asi dori sa cer in instanta banii pe care eu am sa i cheltui cu repararea masinii
la politie pot depune o plangere penala eventual, sau cum sa procedez..........?
zdana a scris:

pot da in judecata vanzatorul pentru insalaciune- vanzarea unui bun cu vicii ascunse.
credeti ca am castig de cauza....

Inselaciunea este infractiune, ca sa dovediti asta trebuie sa aveti probe temeinice. Pe ce va bazati?
Vanzatorul poate sa spuna ca nu stia despre respectivele defectiuni.
Cel mult puteti obtine pe civil o reducere a pretului, insa ...trebuie vazut in ce conditii s-a desfasurat transferul de proprietate. Ati solicitat dvs. sa faceti o evaluare a masinii in service, anterior incheierii actului de vanzare si vanzatorul v-a spus sa nu o faceti caci va garanteaza el pentru masina?
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism cu probleme necunoscute inainte de cumparare elyn elyn Buna ziua, Ma confrunt cu situatia pe care o voi descrie mai jos. Am cumparat acum 3 saptamani o masina de la firma la care lucrez, care organizase o ... (vezi toată discuția)
Mașină defectă vândută scump de vânzător. am cumparat ieri ... Dapix Dapix Vânzătorul a susținut că mașina este perfectă, dar realitatea a dovedit că la interior era praf. Am cumparat ieri o mașină cu 2400 de EURO, am ... (vezi toată discuția)
Lamurire masina. nighty91 nighty91 Buna ziua, vin si eu cu o intrebare. Nu stiu daca e topic-ul corect insa nu am gasit ceva similar pe forum unde pot sa postez aceasta nelamurire. Am cumparat ... (vezi toată discuția)