avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism cumparat cu vicii ascunse, pot recupera din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism cumparat cu vicii ascunse, pot recupera din banii dati?

buna ziua,
am cumparat acum 3 zile cu contract de vanzare cumparare un autoturism de la o persoane fizica.
azi am fost cu el in servis pentru o constatare generala si acolo au fost descoperite mai multe probleme grave pe care vanzatorul nu mi le a adus la cunostinta in momentul instrainarii bunului respectiv.
pot da in judecata vanzatorul pentru insalaciune- vanzarea unui bun cu vicii ascunse.
credeti ca am castig de cauza....
in speranta unui raspuns multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:08, 25 Februarie 2014
nu am solicitat nici o verificare inainte in nici un servis am mizat pe cuvantul lui, ca masina este ok functioneaza impecabil
Aveti timp 60 de zile la dispozitie sa actionati. Va trebuie avocat si acte doveditoare de la service cu constatarile facute (este bine ca ti fost in service imediat) si martori care sa sustina ca vanzatorul v-a asigurat ca masina este impecabila. Sansele dvs. de reusita sunt mici, iar la politie nu aveti ce sa cautati caci nu se baga la asa ceva (sau puteti sa mergeti sa va convingeti sa nu spuneti ca nu ati facut-o si pe asta). Succes!!
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
trandafir2, moderator
In situatia de fata ,martorii nu au autoritatea sau competenta unui expert tehnic,opinia acestora nu poate fi retinuta drept expertiza tehnica
Martorii pot prezenta 2 variante fie sustin ca la momentul achizitiei au constatat deficiente.stare tehnica in afara limitelor legal admise - aspecte ulterior constatate si denuntate de cumparator - situatie defavorabila cumparatorului fie, sustin ca la achizitie starea tehnica a bunului dedus instrainarii era buna -situatie defavorabila cumparatorului
Eventual puteti realiza expertiza tehnica a auto pentru constatarea defectiunilor si precizarea momentului aparitei acestora ,expertiza tehnica in baza careia sa promovati plangere la parchet,solicitand ca autoritatea responsabila sa dispuna verificari si incadrarea faptei
De regula astfel de spete nu sunt solutionate prin solutie favorabila cumparatorului si necesita un timp faptic in care bunul mobil se degradeaza
Cunosc speta similara care a necisitat 8 ani pentru cercetari,in final cumparatorul obtinand hotarare favorabila
ynocentta a scris:

In situatia de fata ,martorii nu au autoritatea sau competenta unui expert tehnic,opinia acestora nu poate fi retinuta drept expertiza tehnica ...

:O Martorii nu sunt chemati ca sa isi dea cu parerea despre starea tehnica a vehiculului :)) , ci sa spuna daca au auzit sau nu cu urechile lor, ce a declarat vanzatorul cu privire la vehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism cu probleme necunoscute inainte de cumparare elyn elyn Buna ziua, Ma confrunt cu situatia pe care o voi descrie mai jos. Am cumparat acum 3 saptamani o masina de la firma la care lucrez, care organizase o ... (vezi toată discuția)
Mașină defectă vândută scump de vânzător. am cumparat ieri ... Dapix Dapix Vânzătorul a susținut că mașina este perfectă, dar realitatea a dovedit că la interior era praf. Am cumparat ieri o mașină cu 2400 de EURO, am ... (vezi toată discuția)
Lamurire masina. nighty91 nighty91 Buna ziua, vin si eu cu o intrebare. Nu stiu daca e topic-ul corect insa nu am gasit ceva similar pe forum unde pot sa postez aceasta nelamurire. Am cumparat ... (vezi toată discuția)