avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sanctiune activitati fotografice
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sanctiune activitati fotografice

De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate (SRL sau PFA), insa deocamdata ne interesam ce este mai avantajos. Intrebarile sunt:
1.Ce sanctiune riscam sa primim daca vine un control la nunta, iar noi nu avem acte facute pentru prestarea serviciilor noastre si pur si simplu lucram in baza acordului verbal cu mirii? Nu am gasit nimic concret, insa am auzit ceva de amenda penala.
2. Daca vine un control si eu fac fotografiile la un prieten caruia nu-i cer bani? Va dati seama ca niciun control nu o sa ma creada ca e prietenul meu.
3. Daca primim amenda, banuiesc ca primim fiecare in parte, nu?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 10:39, 26 Februarie 2014
1. Fapta este evaziune fiscala ( nu platiti impozite) inchisoare..
2. Stiti zicala "frate, frate dar branza-i pe bani" ? Cam acesta este principiul fiscului.... Nu va crede nici daca e sotia... Trebuie facturat ceva ( foarte mic, nu conteaza cat dar trebuie.
3. Daca e vb de amneda, da fiecare sau daca deswcopera "seful" plateste doar el si intra si la angajare fara contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmariti de anaf retroactiv AdiSfr AdiSfr Buna ziua. Ce trebuie sa faca mirele respectiv mirii in cazul in care primesc acasa plicul de la ANAF in care trebuie sa precizeze cu cine si unde a/au ... (vezi toată discuția)
Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)
Fotograf profesionist, am prestat servicii la o nuntă iar după predare am fost amenințat deși am executat în întregime contractul. cum mă pot proteja? bobemihai bobemihai Buna ziua. Am o mica problema dar care imi da batai de cap. Ca fotograf de evenimente am fost solicitat pentru o nunta in zona Pantelimon Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)