avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fotograf profesionist, am prestat servicii la o nuntă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fotograf profesionist, am prestat servicii la o nuntă iar după predare am fost amenințat deși am executat în întregime contractul. Cum mă pot proteja?

Buna ziua.
Am o mica problema dar care imi da batai de cap.
Ca fotograf de evenimente am fost solicitat pentru o nunta in zona Pantelimon Bucuresti. La intalnirea pentru semnarea contractului de prestarii servicii totu a parut foarte ok, am convenit la pret-ul final pentru foto si video, in contract au fost trecute ce vor primi de la noi, au fost discutate fiecare punct in parte si anume:
1. fotografii nelimitate, video calitate 1080p minim 2 ore, clip best moment.
2. Proiect-ul va fi predat in cloud, se trimite un link de download pentru tot materialul, timp-ul de predare 30 de zile de la terminarea evenimentului.
Mirele si inca o ruda au citit contract-ul au semnat, totul ok. Vine ziua eveniment-ului unde am primit diferite intrebari printre care:
"Voi aveti posibilitatea sa ne dati proiect-ul pe suport DVD?" Au primit raspuns-ul din partea mea si a cameramanului ca NU puteam preda pe DVD, si ca se va trimite un link de download pentru tot.
Pe parcursul eveniment-ului am vorbit si cu sotia domnului, unde am reptat inca odata, tot va fi predat in cloud si asta e tot.

Se termina event-ul, trec aprox 2 sapt si ii trimit proiect-ul asa cum am convenit conform contractului. Dupa nici 5 minute ma suna mirele ca daca ii trimit DVD cu coperta si inscriptionat cu tot proiect-ul si poze printate. Ii zic ca acestea nu sunt, si nu au fost vreodata incluse si nici planificate de catre noi si ca el a primit ceea ce am promis si sa dicutat la semnarea contract-ului. Si de aici a inceput sa-mi vorbeasca urat si amenintari de tip "lasa ca vezi tu, daca e treaba asa, facem altfel" "daca nu-mi dai coperitle cu dvd si poze o sa fie rau", "mie sa-mi dai banii innapoi" Practic a inceput sa minta si sa inventeze promisiuni, ma facea pe mine mincinos.

Mentionez ca absolut niciodata nu sa vorbit asa ceva, despre presupule poze printate si dvd-uri, sunt cel putin 3 persoane (mirele, sotia, fiul lor) care au auzit direct de la noi (eu, cameraman) ca nu oferim asa ceva, si ca totu se preda in cloud.

Intrebarea mea este, cum ma pot proteja, ce pot pati, el are toate informatiile mele (nume complet, adresa, telefon, e-mail) si imi este frica sa nu vina peste mine sau cine stie ce idei le mai vin.


Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: bobemihai , utilizator 14:02, 8 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce scrie in contract trebuie respectat.
Aveti dreptul de a apela la avocat pentru protectie juridica.
Dvs trebuie sa respectati ce scrie in contract. Daca sunteti amenintat, aveti dreptul sa depuneti plangere penala.
Multumesc pentru raspunsuri.
Tot ce scrie in contract a fost respectat punct cu punct.
Am sa fac plangere la politie asa cum ati propus.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi indicat sa aveti martori care sa confirme sau sa inregistrati cand sunteti amenintat, altfel se va dispune clasarea.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ar fi indicat sa aveti martori care sa confirme sau sa inregistrati cand sunteti amenintat, altfel se va dispune clasarea.


Multumesc, da urmatoarele apeluri le voi inregistra, la primu apel nu ma asteptam la asa ceva... si nu a fost inregistrat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu contract prestari servicii Andreisbrv Andreisbrv Buna ziua, Am rugamintea ca, daca aveti timpul necesar, sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In data de 16.11.2015 am incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata fotograf/videograf nunta danielamrom danielamrom Buna ziua, in luna septembrie a anului trecut am avut nunta si pentru serviciile foto video am avut doua contracte (aproape identice – diferenta fiind numele ... (vezi toată discuția)
Inregistrare video cyan cyan am o intrebare, poate ciudata. cum se prezinta practic in instanta de catre politia rutiera inregistrarea video a incalcarii unei reguli de circulatie. vine ... (vezi toată discuția)