avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu \\"arderea\\" cartelei sim
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu "arderea" cartelei sim

buna seara, am abonament la Cosmote si recent am primit amenintarea ca mi se va "arde" cartela. asta insemnand clonarea ei si accesul in telefonul meu . Ce pot face in cazul asta? multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:49, 27 Februarie 2014
Intrebati ce ar face compania de tefefonie in acest caz si cum va poate ajuta.

Nu am auzit sa se poata asa ceva dar tehnologia avanseaza foarte mult in ziua de astazi...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Intrebati ce ar face compania de tefefonie in acest caz si cum va poate ajuta.

Nu am auzit sa se poata asa ceva dar tehnologia avanseaza foarte mult in ziua de astazi...

Nu se poate, cel putin nu fara acordul si ajutorul unor angajati COSMOTE :) Fiecare cartela SIM este un microcalculator si are un cod Ki se numeste. Toate comunicatiile se cripteaza pe baza acelui Ki. Toate datele care vin de la centrala vin codate, iar cartela (nu telefonul) le decodeaza. Acel cod Ki nu il poate scoate din telefon nici macar telefonul ,cartela SIM refuza sa-l furnize. Doar codeaza si decofica pe baza acelui KI. Centrala normal ca-ti stie Ki-ul.
cosmoteul mi-a propus sa fac o schimbare de numar, taxata cu 24 de euro!
Ma gandesc daca nu cumva ar trebui sa va plateasca ei vreo 1000 - 3000 de euro ca suntem in Romania...si e o tara saraca...( in SUA probabil ca se discuta despre cateva sute de mii de dolari...)
Daca nu aveti nicio vina eu consider ca ar fi ei de vina...

Dar...daca vreti proces este extrem de complicat si nu se merita la cat ati cheltui cu avocatul chiar daca ar plati ei tot...
Pe acest lucru si mizeaza ei...ca Romania este o tara saraca...si oamenii nu au bani de avocat...
Trist...dar adevarat...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
...am primit amenintarea...

Cine v-a amenintat ?! Poate sa-si puna in practica amenintarea ? Nu-i o gluma proasta ?
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare sim cosmote de catre o persoana necunoscuta Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Ieri mi-a fost blocata cartela de Cosmote desi eu nu am solicitat acest lucru. Am sunat la relatii cu clienti sa intreb ce se intampla de nu pot ... (vezi toată discuția)
Sms cu urmari... gigelas gigelas Buna seara, O cunostinta (X),a fost amendata cu 400 lei + 100 lei cheltuieli Pt.???,in urma unei plangeri facuta de cineva impotriva acestuia,acuzandu-l ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un abonament reziliat la cosmote Kadesh Kadesh Buna ziua! Ma numesc Dan si am incheiat un abonament cosmote in data de 04.02.2007 pe care l-am platit luna de luna la timp. In 04.02.2008 am facut o cerere de ... (vezi toată discuția)