avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituirea

Am cumparat o casa in anul 2006 iar intrarea in curtea mea se face printro curte comuna,pe una din laterale se afla curtea unui vecin care inainte de a cumpara eu acesta a intrat cu gardul sau aproximativ 2mp in curtea comuna,eu am observat foarte tarziu cand am masurat.Celalalt vecin de pe latura cealalalta s-a pus polistiren pe casa de 10 cm pe o suprafata de 10 m,cu aceasta ingustind curtea comuna.Daca cer granituirea in instanta pentru cei doi am cistig de cauza sau nu.
Cel mai recent răspuns: NeamtuAurel , utilizator 13:57, 25 Februarie 2014
Nu va poate garanta nimeni nici alb, nici negru. Depinde de acte, acorduri vecini etc.
Daca in acte scrie clar dimensiuunea curtii comune,iar in realitate sunt alte dimensiuni,intrucat si-a luat fiecare cat i-a trebuit,pe mine ma intereseaza daca am castig de cauza in revendicarea unei suprafete de 1sau doi mp,in special cel care si-a pus polistiren pe casa.Eu sunt de acord ca nu poate garanta nimeni,insa daca este corect ca cei doi sa-si atribuie fiecare cat teren are nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Acord vecini in vederea ridicarii unui imobil otiliabb otiliabb Locuiesc intr-o curte comuna. In aceasta curte proprietatile sunt in indiviziune perpeetua. Conform actului principal din anul 1946 fiecare proprietar are ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)