avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA Astra- accident minor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA Astra- accident minor

Buna ziua,
In urma cu un an am avut un accident minor , rezolvat pe cale amiabila.Eu am fost de vina. Aveam asigurare RCA la ASTRA. Masina avariata de mine avea Casco la alta firma. Am primit ieri in posta un plic in care eram anuntata urmatoarele :
-ca Astra nu a platit catre cealalta firma si atunci este chemata in judecata pt a plati. In aceasta chemare apar si eu astfel : In temeiul dispozitiilor articolului 54 Legea nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile, solicitam citarea in proces pentru opozabilitate a intervenientului fortat( adica eu)

-si a alta hartie cu titlul Comunicare adresa in care scrie : In termen de 25 zile , sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca exceptii aveti obligatia de a depune intampinarea. Intampinarea trebuie sa cuprinda: numele, exceptiile, raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept, dovezile cu care se apara.

Nu inteleg ce trebuie sa fac eu in cast caz, ce inseamna intampinare si daca trebuie facuta.
Ma multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 17:58, 26 Februarie 2014
Trebuie sa depuneti intampinare si sa aratati ca detineati o polita RCA valabila la data accidentului si ca, potrivit Legii 136/1995 asiguratorul dvs. ar fi trebuit sa achite despagubirile celui pagubit. Ca model, cautati pe internet, sunt o multime de exemple.
Intampinarea este un act procesual prin care cel chemat in judecata poate face aparari (definitia ar fi un pic mai complexa, dar nu are rost sa intru in alte detalii juridice din care ati intelege putine).
Va recomand sa faceti un asemenea inscris in care sa prezentati pe scurt cele mentionate de dumneavoastra mai sus (in special informatia ca erati asigurat RCA), si sa il trimiteti in 3 exemplare la instanta de unde ati primit citatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie judecatorie actiune in regres Sergiukz Sergiukz Buna ziua, in cursul zilei de azi am primit un plic cu citatie in tribunal. Sunt in calitate de intervenient si am obligatia ca in 25 de zile sub sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)