avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere strain
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere strain

Buna seara ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere cipriot , pentru faptul ca nu figurez in baza de date a politie romane . Agentul principal care mi-a luat permisu a spus sa ii aduc o hartie de la politia din cipru , in care sa arate ca detin permis de conducere si data cand am absolvi . Zis si facut , m-am dat peste cap , sa ii aduc hartia si dupaia imi spune ca e exact cu zero . Nu vor sa imi dea nici dovada cu drept de circulatie . Ce pot sa fac in cazul asta ? Daca ma duc la tribunal , rezolv ceva ??
Cel mai recent răspuns: GardinRobert , utilizator 11:00, 2 August 2014
Nu trebuie sa figurati in baza de date a politiei romane ci a celei cipriote. Dovada primita de la politia cipriota o traduceti legalizat si o depuneti cu nr de inregistrare la politia romana. Daca ati primit un raspuns verbal acesta este egal cu zero. trebuie sa il primiti in scris. Cu raspunsul de la politie daca este negativ intentati actiune in instanta si cereti si chelt. de judecata si daune morale.
Am depus cerere la parchet pentru dovada cu drept de ciruclatie si mi sa respins cererea .
Procuroarea a spus ca nu poate sa imi dea dovada , ca nu am permis de conducere , i'am atasat la cerere si actele trimis din cipru , traduse si legalizate si nu lea luat in considerare . Pot sa fac contestatie la ce a zis procuroarea ? Am nevoie de avocat ??
Puteti depune plangere la prim-procuror.
Este recomandabil sa apelati la asistenta juridica, un avocat stie mai bine cum sa "puna" problema.
Va multumesc !
Buna Ziua !
In sfarsit dupa 5 luni de asteptare sa solutionat dosarul.
Au asteptat atata timp ca sa primeasca aceleas acte pe care le-am depus eu in luna februarie .
Ce pot sa fac acum , pot sa ii dau in judecata pentru retinere abuziva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am calcat un pieton ilarion184 ilarion184 Buna ziua, In luna Martie 2010 mi-a sarit un pieton in fata masini si l-am acrosat. Ningea afara era seara iar el a sarit dintre masini si nu l-am observat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vreau sa aflu daca am interdictie in cipru cebanicamaria cebanicamaria Vreau sa aflu daca am interdictie in Cipru. M-au trimis in tara in Moldova pentru ca m-au prins cu viza expirata. :( (vezi toată discuția)
Buna ziua- transcriere acte copil nascut in cipru roxy87 roxy87 v-as ruga daca mi-ati putea raspunde la cateva itrebari am u baietel de 2 luni nascut in cipru tatal este cetatea cipriot suntem casatoriti legal avem si ... (vezi toată discuția)