avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua!
am o problema legata de o succesiune.Bunica mea are 2 copii {matusa si tatal meu}si o casa.Bunicul meu a murit dar succesiunea dupa el nu s-a facut.Acum a murit si tatal meu si as vrea sa fac succesiunea dupa el dar pe numele lui este numai o masina.Nevasta tatalui meu zice ca are dreptul si la casa bunicii.Va rog sa ma lamuriti si pe mine.
Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:13, 22 Aprilie 2009
Buna ziua.Da tatal dvs. ca fiu al bunicului decedat are dreptul si la averea lasata mostenire de acesta inclusiv casa la care faceti referire.Pentru aceasta este insa necesar ca mostenitorii bunicului sa deschida procedura de succesiune.
adiv a scris:

Buna ziua.Da tatal dvs. ca fiu al bunicului decedat are dreptul si la averea lasata mostenire de acesta inclusiv casa la care faceti referire.Pentru aceasta este insa necesar ca mostenitorii bunicului sa deschida procedura de succesiune.

Sa nu uitam caci casa era bun comun al bunicilor, deci intra in discutie doar cota de 1/2 care revine bunicului, iar cealalta jumatate revine bunicii care este in viata.
Iar din cota de 1/2 a bunicului.....1/4 revine bunicii ca si sotie supravietuitoare, iar celor doi copii (tatal dumneavoastra si matusa ) mosrtenesc impreuma cota de 3/4 din jumatatea care revine bunicului, adica 3/8 fiecare copil.
Mai concret .....bunica are din intreaga casa o cota de 5/8, iar cei doi copii , fiecare cate 3/16 din intreaga casa.

Din cota care revine tatalui dumneavoastra dupa decesul bunicului adica 3/16 din intreaga casa ...1/4 revine sotiei supravietuitoate iar 3/4 revine copiilor, indiferent de numarul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire olympya olympya buna ziua! am o problema legata de o succesiune.Bunicii mei au 2 copii.Bunicul a murit,tatal meu a murit si au ramas in viata bunica ,matusa(care n-are nici ... (vezi toată discuția)
Succesiune Valentina8 Valentina8 Buna ziua , bunica din partea tatalui a decedat de altfel nici tatal meu numai este , acum imi vrea dreptul la casa bunicii pe care trebuie sal impart cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)