pe scurt am sa va spun povestea mea.am cunoscut un tip din egypt pe internet, am mers la el in vara am stat 2 saptamani timp in care i-am cunoscut familia, apoi i-am facut invitatie si a fost el in romania o luna, apoi am mers eu iar, unde am inceput demersurile casatoriei in egypt.asta sa intamplat in ianuarie 2009.dupa ce am terminat actele acolo am venit in romania unde am trimis actele la bucuresti pt inregistrarea casatoriei. intre timp o prietena deja terminase actele cu sotul ei fiind tot din egypt, sotul ei fiind prieten cu sotul meu.intre timp am aflat niste lucruri ingrozitoare, punandu-mi la indoiala dragostea lui pt mine si convingandu-ma tot mai mult de faptul ca el sa casatorit cu mine pt a pleca din egypt, el avand o situatie materiala nu prea buna. conditiile care mi le-a impus dupa casatorie au fost drastice ca de exemplu nu aveam voie sa lucrez sau sa ies din casa doar pt a merge la parintii mei, sau la cumparaturi.acum sincer nu imi doresc decat sa repar greseala pe care am facut-o, adica sa ma despart de el.actele de la bucuresti ink nu mi-au ajuns.adica inregistrarea casatoriei.ce pot sa fac in aceste conditii?sa incerc sa iau legatura la bucuresti sa anunt anularea casatoriei? se poate? sau un sfat altceva ce asi putea sa fac? va rog din suflet sa ma ajutati!!!!!!!!!1 multumesc.
Off topic:
Nu toti musulmanii au mentalitatea pe care o dovedeste sotul dv... si nu e "rutina” in viata femeilor musulmane – sunt extrem de multe cele care lucreaza...
O viata fericita va doresc!
PRECIZARE: nu am generalizat, ci am exprimat o situatie cunoscuta de altfel si in lumea civilizata. In Germania cel putin femeile musulmane aduse de prin Orient de viitori lor soti (stabiliti de zeci de ani in Germania) si care s-au casatorit cu ele, acestea nu merg niciaeri la servici. Au "dreptul" sa-si urmeze sotul la odistanta de un metru pe strada in urma lui, dar niciodata n u le vezi de brat sau de mana cu sotul, sau sa-i vezi ca imping impreuna de caruciorul cu copilul. Nu-l vezi pe musulman sa-si ia copiii in brate sa se joace cu ei. Nu generalizez, ci vorbesc despre familii musulmane pe care le cunosc aici in Germania si care spun ca asta este traditia lor.
va multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra. precizez ca eu sunt in romania, el este in egypt, el nu lucreaza in egypt, a avut o sala de calculatoare pt jocuri pe care le-a vandut in decembrie deci momentan nu lucreaza. eu am lucrat ca secretara la o firma de textile si am fost nevoita sa demisionez din cauza ca aveam contact cu barbatii,contact adica vorbeam cu barbati, seful meu si multi colegi de servici, fiind ceva normal la noi in romania si fiind normal avand in vedere ca lucram acolo.am acceptat sa demisionez deoarece nu vroiam sa il supar, facand si multe alte compromisuri.
actele ink nu mi-au ajuns de la bucuresti, si frica mea e ca el nu va fi de acord cu divortzul. el acum imi spune ca ma asteapta inapoi in egypt si ca nu conteaza actele, dar acum realizez ca el a grabit ff mult actele punandu-mi chiar conditia in decembrie ca daca nu inaintam actele de casatorie in egypt, nu ma va lasa sa plec in romania, spunandu-mi ca ma iubeste si nu poate trai fara mine. eu in egyptt oricum nu ma intorc, si sper ca nu va fi nevoie sa merg acolo pentru a inainta devortzul. va multumesc
Puteti cere divortul in instanta romana. Nu trebuie sa mergeti in Egipt pentru a inainta divortul. Insa, are atentie sa nu cumva sa descoperiti ca sotul egiptean mai are vreo cateva neveste prin Egipt cu care este casatorit, fiindca atunci puteti cere aici in Romania ANULAREA casatoriei incheiate in Egipt cu cetateanul egiptean, si in nici un caz divortul. In unele tari cu religie musulmana este legala casatoriile multiple, ceea ce la noi constituie bigamie si se pedepseste penal.
Bigamie
mogecri
Am fost casatorita in Romania , iar acum 17 ani m-am casatorit in Egipt. Nu stiu daca la data cand m-am casatorit in Egipt , fusese pronuntat divortul din ... (vezi toată discuția)