avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inchiriere imobil bun comun dupa pronuntarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inchiriere imobil bun comun dupa pronuntarea divortului de catre unul din proprietari

Buna ziua
As dori o lamurire a situatiei urmatoare:
In urma divortului ,fara efectuarea partajului ..proces pe rol, fostul sot doreste sa de-a in chirie o garsoniera care este bun comun. Poate face acest lucru fara acordul meu?
Multumesc
costiboncu a scris:

Buna ziua,

dvs si sotul sunteti coproprietari devalmasi asupra acestui imobil. Inchirierea este un act de administrare si in cazul din speta nu se poate face fara acordul dvs.

Costi Boncu

Eu la asta am raspuns.. daca erau soti, nu era necesar acordul pt un act de admnistrare si am scris ca nu mai sunt soti.
Insa practic, poate inchiria ( ca are voie sau nu e una, iar ca poate sau nu, e alta).. are contract de proprietate, casa goala si clientul in fata, poate incheia un contract de inchiriere pe care il poate apoi inregistra la fisc.
Iar doamna, mai apoi ori cere anularea contractului si evacuarea chiriasilor, ori jumate din banii de chirie.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

legal fostul sot nu are dreptul sa inchirieze; daca totusi o face, trebuie sa va ganditi ce anume va intereseaza in principal.
Daca veti face partaj iar bunul se va vinde, atunci un venit in plus nu strica nimanui - dvs urmand sa primiti intr-un fel sau altul contravaloarea a 1/2 din chirie.
In cazul in care aveti un interes ca apartamentul sa nu fie inchiriat, atunci trebuie sa va luptati cu chiriasul - mai intai urmeaza sa ii trimiteti o notificare scrisa profesional de un avocat, in care sa ii aratati ca exista litigiu, ca dvs sunteti coproprietar si ca nu sunteti de acord cu contractul cerand sa iasa din apartament. Daca chiriasul nu se conformeaza, puteti obtine evacuarea. Cheltuielile si orice alte daune sunt in sarcina sotului.

Costi Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Boncu Constantin, Avocat
NU DORESTE SA IMPARTIM VENITUL DIN CHIRIE..ETC..sunt multe motive pentru care nu e in regula colaborarea cu fostul sot!
Multumesc tuturor pentru explicatii!
maryan_eu a scris:

NU DORESTE SA IMPARTIM VENITUL DIN CHIRIE..ETC..sunt multe motive pentru care nu e in regula colaborarea cu fostul sot!
Multumesc tuturor pentru explicatii!

Cred ca inainte sa gasiti formule sa ii blocati inchirierea mai bine l-ati convinge ca daca inchiriaza va trebui sa imparta cu Dvs chiria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de posesie in coproprietate dumitru_beniamin dumitru_beniamin Buna seara tuturor. As dori sa aflu in ce conditii coproprietarul indiviz al unui imobil - teren , poate dispune inchirierea unei cote parti a acestui ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna aschiutza aschiutza Buna ziua, Inainte de toate, rog sa-mi fie iertata stangacia in formularea subiectului... Divortul meu s-a pronuntat pe data de 20 aprilie 2010, inca nu am ... (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)