avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta legea 19/2010
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta legea 19/2010

buna dimineata,
mama mea este nascuta in 28 noiembrie 1954, este in pensie anticipata din 12 februarie 2010, atunci la vremea respectiva i s-a calculat doar vechimea in munca di grupa a doua care a avut adica vreo 8 ani. In 2010 i s-a spus ca practic mai are inca 1 an si 3 luni pana poate intra in pensie cu limita de varsta, iata ca au trecut mai bine de 4 ani si mama mea tot in pensie anticipata este.De cate ori s-a dus la oficiul de pensii sa depuna cererea i s-a zis ca ei o pun automat in pensie cand ii vine randul.Surpriza cea mare a fost saptamana trecuta cand s-a dus din nou si a dat peste o d-na amabila care i-a aratat ca mama mea nu fifureaza nici macar in lista de pensionari si ea are hartie cu decizie si nici dosarul mamei mele nu exista.
Ma rog aceasta problema s-a rezolvat atunci pe loc s-au gasit toate actele dupa o ora. Acum problema este urmatoarea ce dorim sa stim: mama mea are 3 copii acestia nu se calculeaza acum cand intra la limita de varsta? Trebuie sa duca copii dupa certificatele de nastere ale copiilor??Mentionez ca eu nu sunt in tara si am certificatul meu de nastere cu mine, fratele meu e in alt oras si la fel are certificatul cu el, doar sora mea e in acelasi oras cu mama.
Si ce mai poate face ca mama mea nu a primit nici o majorare care a avut loc la pensii din 2010 incoace??
Va multumesc timpului acordat.

Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 00:22, 2 Martie 2014

In lg. 263 nu se mai reduce varsta de pensionare datorita numarului copiilor nascuti. Mama dvs. trebuia sa faca cerere de trecere la pensie de limita de varsta datorita grupelor de munca, fiind nascuta in nov. 1954 poate sa o faca si acum pt ca daca nu ar avea gr. nu ar putea trece inca la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala tcm5757 tcm5757 Buna ziua, sunt nascuta in 05.07.1957;am lucrat in sistemul public de pensii astfel: -10 ani si 2 luni in conditii normale - 4 ani si 2 luni in gr I - 13 ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata partiala? bodo gabriella bodo gabriella Doamna Bucur Elena nascuta pe 8 august 1957 doreste sa stie daca poate iesi la pensie anticipata sau la pensie limita de varsta conform noii legi Vechime in ... (vezi toată discuția)
Pensie definitiva sinculi sinculi Buna ziua. Sunt barbat, nascut in august 1954 si sunt in pensie de boala de gradul III, din noembrie 2009.Vreau sa stiu cand pot iesi la pensie definitiva ... (vezi toată discuția)