avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire legata de data recursului intr-un proces ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire legata de data recursului intr-un proces pentru recuperarea taxei de poluare

Buna ziua.Am o mare nelamurire si am rugamintea sa-mi dea un sfat cei care doresc.Am dat in judecata Finantele in septembrie 2012,pentru recuperarea taxei de poluare,iar primul termen a fost pe 24 noiembrie 2013.In luna februarie am primit decizia Tribunalului,care este in favoarea mea.Cei de la Finante au facut recurs,iar data recursului este 2 iunie.Este posibil sa treaca atatea luni pana la data recursului.Am o cunostinta care a avut prima infatisare pe 25 noiembrie,iar data recursului este 20 martie.Se poate asa ceva?Ce pot sa fac pentru a modifica data recursului?Nu mi se pare normal sa treaca 4 luni pana la data recursului.Am un avocat pe care l-am crezut profesionist,dar m-a dezamagit total.
Cel mai recent răspuns: AndreiStoica303 , utilizator 12:46, 26 Februarie 2014
Nu este vina avocatului., repartizarea cauzelor este aleatorie prin sistemul ECRIS.
Aveti posibilitatea de a formula o cerere de preschimbarea a termenului de judecata in baza :

Art. 230
Preschimbarea termenului
Termenul de judecata nu poate fi preschimbat decat pentru motive temeinice, din oficiu sau la cererea oricareia dintre parti. Completul de judecata investit cu judecarea cauzei hotaraste in camera de consiliu, fara citarea partilor. Partile vor fi citate de indata pentru noul termen fixat. Dispozitiile art. 241 alin. (3) sunt aplicabile.
Muultumesc ptr.raspuns.Daca avocatul va depune o cerere pentru modificarea datei recursului,sunt sanse sa fie acceptata modificarea datei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!ma puteti ajuta si pe mine cu o lămurire?am avut procesul ... DMihaelaD DMihaelaD Buna ziua!Ma puteti ajuta si pe mine cu o lămurire?Am avut procesul pentru marirea pensiei alimentare si s.a amanat pana la sfarsitul lunii mai.Pot sa fac un ... (vezi toată discuția)
Dosar divorț depus in 2018 cu prima prezentare in 2020? Nicoleta1987-2019 Nicoleta1987-2019 Buna seara, Am depus dosarul de divorț in luna a xi a anului 2018 iar data pentru prima înfățișare s-a stabilit pentru luna ianuarie 2020. Ce este de ... (vezi toată discuția)
Devansare termen judecata ZAMFIR ANDREEA ALINA ZAMFIR ANDREEA ALINA Buna ziua, doresc si eu sa stiu cum se face o cerere de devansare, deoarece am depus cerere de chemare in judecata pe 29.07.2014 si am primul termen pe ... (vezi toată discuția)