avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare despre alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare despre alcoolemie

prietenul meu a fost oprit de politie si avea 0,6 in aerul expirat, apoi a fost dus la medicina legala sa ii se ia sange. stie cineva daca i-a iesit 0,6 in aer, cat ii iese in sange si care este limita?
si in continuare ce ar trebui sa faca?.. sa angajeze un avocat, sau se poate rezolva cu o amenda penala? (are carnetul de mai putin de 1 an, dar nu are nicio alta abatere).
Singur, fara ajutorul unui specialist in domeniu este cam greu sa iasa cu fata curata (adica cu amenda penala). Cel mai bine este sa-si angajeze un avocat si sa mearga impreuna inclusiv la declaratiile pe care le va da la politie.
totusi, are o stare materiala destul de proasta si nu cred ca si-ar permite un avocat. de ce are nevoie ca sa iasa cu fata cuarata, daca pot spune asa? mi-a spus ca a vorbit cu un politist care se ocupa cu asa ceva si ca l-ar fi asigurat ca nu o sa primeasca pedeapsa cu inchisoarea, ci o amenda penala.

cam cat dureaza efectuarea unei analize la sange la medicina legala?
O sa primeasca avocat din oficiu! (in faza de judecata)
In primul rand, in cazul infractiunii privind circulatia pe drumurile publice in stare de ebrietate nu este posibila o amenda penala, ci numai pedeapsa cu inchisoare, asa cum se prevede in O.U.G. 195/2002. Daca nu doreste avocat platit, poate avea unul din oficiu, insa acesta nu este la alegere, fiind desemnat de Barou.
Recalcularea se face o singura data la cererea persoanei in cauza, a instantei sau a procurorului pentru cauza dedusa judecatii. Daca ati ajuns o data la recalculare, este foarte greu ca instanta sa mai accepte alta.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,43 - consecinte Snoop88 Snoop88 Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)