avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare despre alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare despre alcoolemie

prietenul meu a fost oprit de politie si avea 0,6 in aerul expirat, apoi a fost dus la medicina legala sa ii se ia sange. stie cineva daca i-a iesit 0,6 in aer, cat ii iese in sange si care este limita?
Se poate in schimb amenda administrativa
salut! Ii clar ca in sange ii va iesi dublu si deja ii caz penal ca limita legala ii 0,8 acelasi lucru mi s-a intamplat si mie si eu am avut 0,62
Parerea mea e sa isi ia repede un avocat bun pana ce nu ajunge dosarul la procuror ca sa poata face ceva ori o recalculare ca daca ajungi deja in instanta ii cam greu si cu avocat sa obtii o amnda administrativa care ii singura care il scoate de sub urmarire penala

Pentru utilizatorul care a postat intrebarea initiala:
Aveti dreptate sa va puneti intrebarea: de ce sa scape cu fata curata?
Fiecare plateste, intr-un fel sau altul, pentru fapta comisa impotriva legii. Ar fi bine ca ceea ce i se intampla acum sa-i fie o lectie buna pentru viitor. Sa nu uitam ca multe dintre accidentele de pe sosele se datoreaza consumului de alcool.
In orice caz, s-a incercat aici sa vi se spuna ca, exista sanse ca fapta sa nu fie pedepsita penal, prin diverse aparari pe care le-ar putea invoca prietentul dumneavoastra, dar, in final, o "pedeapsa" tot se va dispune, fie ea administrativa ,fie contraventionala.
da, inteleg ce spuneti si sunt de acord, insa nu vreau sa intra la inchisoare. incercati sa va puneti in locul meu si sa imi ziceti atunci daca nu ati face orice ca un prieten de-al dumneavoastra sa nu pateasca asa ceva. stie si el f. bine ca a fost prost si ca nu trebuia sa faca asta, stiu ca nu e o scuza, insa incerc sa aflu tot ceea ce pot ca el sa scape cat mai usor.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,43 - consecinte Snoop88 Snoop88 Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)