Buna seara,
Am imprumutat pe cineva cu bani; o parte din banii mei, alta din credite facute pe numele meu. Nu am niciun act care sa dovedeasca faptul ca banii din creditele facute pe numele meu, le-am dat persoanei respective. Am insa martori, dar nu stiu cat conteaza in situatia data. Intrebarea mea este: exista vreun motiv, vreo baza legala pentru care pot actiona in judecata persoana respectiva? Mentionez ca 90% din salariu il dau pe ratele respective pt ca persoana mai sus mentionata, nu mai poate plati (eu sunt de parere ca nu mai vrea si ca a premeditat totul). Acest lucru imi afecteaza mult viata, mai ales ca am un copil caruia trebuie sa-i ofer cele necesare, iar in conditiile astea imi este foarte greu.
Multumesc!
Da, persoana respectiva poate sa nu doreasca sa se prezinte la mediator; ptr. dvs. nu este important intrucat in instanta va trebuie decat un certificat de informare cu privire la avantajele medierii, certificat pe care il puteti obtine atat de la mediator, dar si de la un avocat, intrucat legea medierii permite acest lucru!
Ulterior obtinerii certificatului respectiv (indiferent ca persoana cealalta se prezinta sau nu, sau daca se prezinta, daca nu intelege sa rezolvati problema respectiva pe cale amiabila), puteti sa introduceti actiune in instanta pentru recuperarea banilor respectivi!
Escrocherie
ma_ria
Buna ziua,
Am o problema de rezolvat. Am imprumutat acum 5 ani de zile bani la doi amici care aveau de acoperit un cec in banca. Nu avem nici un inscris in ... (vezi toată discuția)