avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantificarea muncii in gospodarie a sotiei - lipsa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantificarea muncii in gospodarie a sotiei - lipsa bunuri comune

Salutare tuturor.

In speta este vorba despre un divort in care toate bunurile imobile sunt proprii ale sotului, in timpul casatoriei nefiind cumparate decat bunuri mobile )niste vechituri in prezent si care nu prea mai pot fi evaluate).

Sotia solicita un drept de creanta aferent muncii prestate in casa vreme de 15 ani. Cum se cuantifica suma? Am cautat pe google mai intai, dar nu am gasit mai nimic. Am gasit doar spete in care existau bunuri comune.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Pralea , Avocat 21:34, 26 Februarie 2014
Buna seara!
sotia nu poate sa ceara un drept de creanta pentru munca prestata, dar se tine cont de aceasta munca prestata pt. bunurile mobile dobindite in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri intre soti, in timpul casatoriei Manuela Bernat Manuela Bernat Stimati colegi Ma confrunt cu o speta mai interesanta, coraborata cu cateva acte bruste de donatie intre soti ... si doresc sa sugerez urmatoarea tema in ... (vezi toată discuția)
Imobil bun propriu - bun comun dupa casatorie? kenshy kenshy Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Din ce stiu si din ce am citit, nici un bun propriu nu devine bun comun dupa casatorie, prin urmare nici un imbil de ... (vezi toată discuția)
Partaj catalina.p catalina.p Ea a achizitionat 1)un autoturism in valoare de 36000 ron- prin credit bancar pe 7 ani-cu 8-9 luni inainte de incheierea casatoriei , dar cu 2 luni inainte ... (vezi toată discuția)