avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza, reziliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza, reziliere

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti cum reziliez un contract de vanz.-cump. in care e trecuta clauza de pact comisoriu de grad 4 in situatia in care cumparatorul nu si-a respectat conventia ?L-am notificat prin executor judecatoresc iar cand am fost la OCPI sacer radiera acestuia si sa inscriu dreptul meu de proprietate acestia au spus ca nu este posibil .unde am gresit ca procedura de a repune partile in situatia anterioara? reiterez faptul ca in contract notarul a mentionat ca nerespectarea conventiei dintre parti si in virtutea clauzei pact comisoriu de grad4 fara nicio alta formalitate contractul devine nul de drept.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 11:16, 27 Februarie 2014
Dvs. nu ati gresit cu nimic, doar ca pt. a duce formalitatea la capat trebuie sa ajungeti in fata instantei unde cereti "constatarea rezolutiunii" (atentie, nu o pronunta, doar se constata existenţa unei neexecutări culpabile, validitatea pactului comisoriu şi corecta sa aplicare).
Veti primi aceasta decizie in baza careia indepliniti si formalitatile de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de gr. iv irina.comardici irina.comardici Buna ziua, In cazul apecificarii urmatoarei clauze: " contractul va fi reziliat de jure fi fara interventia vreunei instante, notificari de punere in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu michi michi imi poate da cineva o clasificare a pactelor comisorii I< II >II>IV cu explicatii la fiecare?


Mii de multumiri (vezi toată discuția)