avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare versus titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare versus titlu de proprietate

In 2013 am intabulat o gradina cu casa (intravilan), prin hotarare judecatoareasca, prin parcurgerea tuturor fazelor legale. Gradina si casa este mostenire de la tata. Tata a intabulat in 1983. Cand am facut publica intabularea, m-am trezit ca o vara primara are titlul de proprietate, din 2003, dat in baza legii 8, desi nu are nici un temei legal sa fi luat aceasta proprietate si nici nu mi-a spus nimic de el. Ce fac acum? Care din noi are dreptul la gradina si casa?
Cel mai recent răspuns: Vasile Vatamanescu , Avocat 09:25, 27 Februarie 2014
Daca titlul dvs. de proprietate este reprezentat de o hotarare judecatoreasca, iar cealalta persoana invoca titlul obtinut in baza legii 18/1991 urmeaza un proces in comparare de titluri. Solutia finala ar putea fi estimata numai dupa cunoasterea tuturor elementelor spetei, imposibil de expus in acest cadru, astfel incat este necesar sa va adresati unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren vandut de doua ori Jozsef.Gyorgy Jozsef.Gyorgy M-am trezit ca un teren(faneata) aflat in intravilan pe care l-am mostenit de la bunicul meu si platesc impozit de la moartea lui a fost vandut de doua ori. ... (vezi toată discuția)
Gradina e a mea sau nu? yorkie yorkie Buna seara ,as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu o problema,pe scurt despre ce este vorba.Am o gradina la tara pe care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren sandina29 sandina29 Buna! Tatal meu a mostenit o casa la tara si terenul intravilan aferent cu un certificat de mostenitor in anul 1966, dar care nu a fost depus la Cartea ... (vezi toată discuția)