avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM la I.I.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM la I.I.

A fost facut un control de la ITM la o I.I. Vanzatoarea este angajata cu 4 ore, cu program o saptamana de dimineata, una dupa amiaza, de la 9-13 si 14-18, program afisat pe usa. Pentru ca intrasera clienti, vanzatoarea a ramas si in pauza. Tam-nesam,ITM ul. A fost pusa sa dea declaratie, a declarat ca are program si de la 13 la 15 si de la 14 la 18. Bineinteles ca titularul I.I. a fost invitat la sediul ITM cu toate actele. Ce se poate intampla in cazul acesta? Mentiune: vanzatoarea este mama titularului I.I. Parerea mea e ca mama isi poate ajuta fiul mai alea intro I.I. Poate fi amendat acesta pt ca mama a fost gasita in locul lui la magazin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 12 Martie 2014
Persoana gasita de catre inspectorii ITM are c.i.m. incheiat cu I.I.?
da,are contrat,dar doar cu 4 ore. avem acte aditionale la zi,revisal dat in termene. etc
Nu are ce sa va faca ITM-ul , intrucat nerespecatarea programului de functionare nu poate fi sanctionata de catre ITM.
dar, de curiozitate, are voie mama sa stea in locul fiului la o I.I.? pot fi ei sanctionati pt asta?
Nu se pune problema nerespectarii programului de functionare, in acest caz. Sanctionarea poate apare in cazul in care nu se respecta numarul de ore de munca trecute in contract. Daca inspectorul ITM constata ca angajatul munceste mai multe ore decat cele trecute in cim se poate considera "munca la negru".
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
Birou de Mediator - Luana Nistea, Mediator

Alte discuții în legătură

Timp de odihnă eliza100 eliza100 Buna seara Fiul meu se află in următoarea situatie Este angajat in funcția de casier la Mega Image. Din luna aprilie 2017 este discriminat de sefa de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca gabriela_bratu1967 gabriela_bratu1967 ce parere aveti de contractul fiului meu , care lucreaza ca paznic la o firma de protectie si paza ..... care la litera H DURATA MUNCII zice asa : ... (vezi toată discuția)
Modificare program job VandreiAndrei VandreiAndrei Bună ziua! Am doua nelămuriri în privința schimbării programului de munca stabilit prin contract și trecut în condica de prezenta. 1. Modificarea ... (vezi toată discuția)