avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu de catre sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu de catre sot

Buna ziua! As dori sa aflu ce pot face in cazul in care sunt casatorita de aproape 12 ani, si am o fata in varsata de 11 ani, iar sotul a parasit domiciliul. Tin sa precizez ca in decursul acestei perioade am fost agresata verbal si fizic, de catre sot, atat eu cat si fetele mele dintr-o casatorie anterioara(in periada cand ele erau minore), dar si faptul ca in anul 2011 am mai avut un proces de divort, tot pe baza parasirii de domiciliu a sotului, si pe seama violentelor, la care am renuntat de dragul fetei mele. Apartamentul in care am locuit este al meu si al fetelor, ca mostenire dobandita de la decesul primului sot. La o zi dupa plecarea sotului am fost la politie si am cerut sa nu se apropie nici de mine, si nici de fata cea mica pentru: a nu o mai teroriza cu telefoane in care ma jigneau atat el, cat si familia lui in fel si chip, sa nu o mai ia de la scoala fara sa stiu cum sa mai intaplat s.a., dar mi sa spus ca si el are aceleasi drepturi asupra fetei ca si mine. La politie ni sa sugerat sa divortam prin notariat, insa el nu doreste, deoarece pretinde custodia copilului minor, si o parte din apartament. Care sunt drepturile lui in acest caz, si ce pot face ca sa nu imi fie luata fata de catre el (care mereu zicea ca la noi renunta, dar la bautura si familia lui nu). Tin sa precizez ca el mai are o fata dintr-o casatorie anterioara si pe care in 12 ani de zile a vazuto doar de 3 ori, platindui o pensie, de care mereu a spus ca nu il intereseaza.Va rog indrumati-ma ce sa fac, ca sunt disperata.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
adelinadorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:03, 9 Martie 2014
A plecat acum cateva zile, si da nu a mai fost vorba de violenta fizica, ci doar verbala. Inregistrarea o am din 24 decembrie 2013, cand dupa ce ma batuta(fiind singura acasa) a plecat, iar apoi ma sunat si ma ameninta.Am inregistrat aplelul, si lam salvat si pe alt telefon. In perioada 23-31 decembrie nu am mai stiut nimic de el, nici macar sa ii dea un telefon fetitei sa vada ce face (iar acum pretinde ca vrea sa imi ia fata, incercand sa o cumpere cu diverse lucruri, o asteapta cand iese de la scoala si ii baga in cap tot felul de prostii, cum ca as fi nebuna s.a.). Dupa ce ma rugat in fel si chip sa il iert, ca nu se va mai repeta, ne-am impacat, iar el mia sters inregistrarea de pe telefon fara sa stiu. Pot pune acea inregistrare drept dovada la divort ca este violent???
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
adelinadorina, utilizator
Dificil, dar puteti incerca. A sters-o pe cea originala?

Eu intai as asigura protectia, a dv. si a fetelor, si apoi divortul, cred ca asa ar fi mai sigur. Putei folosi orice tip de dovezi, martori, poze etc.
Inregistrarile de la politie nu dispar, nu aveti pastrat un numar de inregistrare?

Nu lasati sa treaca mult timp pentru ordinul de protectie, nu puteti obtine ordinul peste 2 ani pentru probele din 2013.
Buna ziua! Am o intrebare: pot sa cer in instanta custodia copilului si pensie alimentara, fara sa deschid actiune de divort?? In cazul in care pot dovedi ca am adus mai multi bani in casa decat el, bunurile se vor imparti tot in mod egal???
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
adelinadorina, utilizator
Ce puteti cere fara divort e sa se stabileasca locuinta copilului la dvs si pensie.
Ambii parinti veti educa si creste copilul, macar in teorie, nu mai exista incredintarea catre unul dintre parinti. Daca nu divortati, nu stiu la ce ajuta stabilirea domiciliului, vazand ca sotii ar trebui sa aiba domiciliu comun. Macar in teorie.
Cu pensia, puteti cerel, insa dpeinde daca dovediti ca actualmente tatal nu-si intretine copiii.
Depinde de situatia practica concreta, nu ne-ati dat detalii, nu ati spus de ce doriti sa cereti astea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort italia mihaela 25 mihaela 25 buna ziua.sunt casatorita in Romania acum 4 ani,dar de 8 ani traiesc in italia...si am un copil minor..vreau sa divortez dar sotul ma amenintat ca nu ma va ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)
Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)