avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe masina radiata si vanduta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe masina radiata si vanduta

Buna ziua
Am si eu o problema complicate cu “Impozit pe masina radiata si vanduta” pe care nu mai stiu cum sa o rezolv.
In anul 1986 am scos autotutismul proprietate personala din evidenta Administratiei Financiare a Sectorului 2 si am inregistrat-o la Sectorul 6 unde m-am mutat.
La Sectorul 6 am platit impozitul aferent pana in anul 1994, cand am radiat si vandut autoturismul respectiv, dupa care l-am scos din evidenta Administratiei Financiare a Sectorului 6, unde nu am mai fost dator impozit pana in anul 1998 cand m-am mutat in Sectorul 1, unde locuiesc si in prezent.
In anul 2006, cand am vandut o garsoniera situata in Sectorul 2, am aflat de la Administratiei Financiare a Sectorului 2 ca sunt in evidenta lor cu impozitul pe autoturism neplatit din anul 1986, evident din cauza neglijentei lor! Avand nevoie de un certificate constatator am fost obligat sa platesc acest impozit, deoarece dupa 12 ani de la vanaarea masinii nu am mai gasit actele respective.
Atunci am umblat la Serviciul Circulatie sa obtin un duplicat al radierii/contractului de vanzare-cumparare (tin minte ca pe vremea aceea era un formular in care era trecuta si radierea si vanzarea catre alta persoana) dar neavand nici un act al autoturismului, tineam minte doar numarul de inmatriculare, mi-au zis ca nu au evidenta decat dupa numarul de sasiu sic a nu se poate gasi!
Apoi am fost la Administratiei Financiare a Sectorului 6, de unde o scosesem definitiv, sa obtin de acolo o hartie, dar bineinteles, nici acolo nu am avut success: pe vremea aceea nu erau calculatoare, s-au mutat de mai multe ori, arhiva s-a pierdut, au fost inundatii, etc. Doar suntem in Romania!
In concluzie nu am rezolvat nimic si apoi am uitat de problema, dar fiscul n-a uitat!
Acum cateva zile am primit o scrisoare de la Administratia Financiara a Sectorului 2 (prima data dupa 8 ani!) prin care mi se comunica ca sunt dator apropae 800 lei impozit pe mijloc de transport si penalizari.
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa scap de acest impozit, acum si p e viitor.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
constantin14, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:35, 28 Februarie 2014
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil ca urmare a instrainarii acestuia
In baza declaratiei notariale,a cererii de radiere ,autoritatea fiscala va dispune radierea bunului mobil conditionat de achitarea debitelor in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Madalina388 Madalina388 Am o problema mai ciudata... Fiica mea, a mostenit in urma decesului tatalui ei un autoturism care exista doar in acte. Acel autoturism (Dacia 1300 veche de ... (vezi toată discuția)
Cum scap de acest impozit? mirella28 mirella28 am locuit la brasov unde prin anii 2002 am avut o dacie 1300, pe care am vandut-o ca piese de schimb dar mai am nici un document si nici nu am radiat-o de la ... (vezi toată discuția)
Radire masine vanduta la care nu am numere sau talon elidabea elidabea am si eu o problema: acum cativa ani am avut o dacie pe care i-am vandut-o cumnatului meu, el i-a vandut-o altui cumnat care l-a randul lui a vandut-o ... (vezi toată discuția)