Hristos a inviat.Am o itrebare si va rog sa ma indrumati.Am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu in timp de sase luni.Am primit fiecare certificat de mostenitor.Cotele procentuale pentru 1/2 partea defunctului sunt urmatoarele:2/8 parti mama (sotie supravetuitoare),3/8 parti eu si 3/8 parti sora mea.Este vorba de un apartament cu 2 doua camere.Inrebarea este urmatoarea: care este modalitatea legala si neatacabila prin care mama imi poate ceda mie partea ei de mostenire adica 1/2 si 2/8 parti.( cred ca am zis bine)
putei sa cumparati cota mamei -(vânzarea unei moşteniri este un contract prin intermediul căruia titularul sau titularii unui drept succesoral înstrăinează cu titlu oneros acest drept către altă persoană ), sau mama va poate face un act de donatie . Ambele acte se incheie de catre notar.
Contractul de donatie poate fi atacat daca s-a incalcat rezerva succesorala. Deci , cel mai bine este sa incheiati contract de vanzare -cumparare in care sa treceti pretul exact si nu un pret fictiv sau un contract de intretinere.
Concret, aici nu este vorba despre vanzarea unei mosteniri, ci despre instrainarea dreptului de proprietate asupra unei cote-parti din imobil. Nu are nimic de-a face cu vanzarea unei mosteniri. Asta daca vrem sa pastram proprietatea termenilor.
Drept de mostenire
bandi2
buna. am o intrebare... am mostenit prin moartea tatalui si eu si sora mea o parte,(am facut succesiunea la notar)mama,care traieste avand majoritatea.sora mea ... (vezi toată discuția)