avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare auto cu contract comodat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare auto cu contract comodat

buna ziua,
Sotul lucreaza la o firma de taximetrie.
Autoturismul pe care lucreaza este dat in comodat de firma la persoana fizica. As dori sa intreb, in acest caz asigurarea RCA este valabila si daca conduce altcineva autoturismul, respectiv taximetristul?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:41, 27 Februarie 2014
RCA-ul apartine taxi-ului care este proprietate a companiei de taximetre. daca soferul/taximetristul detine licenta si este angajat in baza unui contract ori individual ori de colaborare , ceea ce inseamna ca este in regula , si RCA-ul este valabil .
Indiferent cine conduce autoturismul unui proprietar asigurat, acesta are acoperire pe polita RCA, cu conditia sa aiba aprobarea/acceptul proprietarului.In cazul p.j., politia solicita firmei sa comunice persoana care a condus autovehiculul la data/ora evenimentului rutier, daca acest lucru nu poate fi cunoscut si mentionat in p.v.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditia casco valabilitate doar pentru anumite persoane mirelastc mirelastc Buna seara! Am incheiat un contract de leasing si, evident, o polita RCA, de viata si un CASCO. Problema mea e urmatoarea: in conditii la asig CASCO se ... (vezi toată discuția)
Accident taxi victima pasager mihaela2002 mihaela2002 Am fost victima unui accident ca pasager intr/un taxi, vinovat de producerea accidentului este taximetristul. M-am ales cu o plaga in barbie si o plaga cusuta ... (vezi toată discuția)
Cesionare polita asigurare andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care am incheiat un contract de comodat avand ca obiect un autovehicul, se poate face si cesionarea politelor de asigurare ... (vezi toată discuția)