Buna,
acum cativa ani am vandut o masina cu contract vanzare-cumparare la notar; cartea de identitate auto a ramas la mine; cel care a cumparat-o nu a transcris masina pe el, astfel ca eu platesc anual impozit pt. ceva ce nu mai am; la primarie mi s-a spus ca trebuie sa actionez in instanta; pe cumparator nu-l gasesc, e plecat din tara, masina e posibil sa fi ajuns la fier vechi ... am facut o cerere de radiere la tribunal, am atasat copie dupa contract C-V, dupa cartea de ident. auto, dar mi s-a respins pe motiv ca: "reclamantul nu s-a conformat si nu a complinit deficientele de chemare in judecata, in sensul ca nu a indicat motivele de drept pe care isiintemeieaza cererea, dovezile pe care isi intemeieaza actiunea formulata, cu respectarea prevederilor art. 194 alin. 1 lit. e cod procedura civila raportat la capatul principal de cerere. "
Ce ar trebui sa inteleg de aici? cum ar fi trebuit sa formulez cererea? cum sa procedez ca masina sa fie radiata astfel incat sa nu mai platesc impozit?
Multumesc.
Din text trebuie sa intelegeti ca nu ati intocmit /scris cererea cum trebuie si vi s-a respins actiunea. Banuiesc ca demersul l-ati facut fara avocat.
Dar situatia nu este disperata se poate rezolva, foarte simplu. In primul rand in baza contractului de vanzare cumparare va duceti la impozite si taxe locale si va radiati din evidenta fiscala. Apoi urmeaza alti pasi la politie ... Dar mai intai rezolvati-o la fiscul localitatii,
multumesc de raspuns; intr-adevar nu am apelat la un avocat; am fost la ghiseul de plati impozite din cadrul primariei si acolo mi s-a spus ca doar in instanta pot rezolva ca sa nu mai apara masina pe numele meu; mi se pare ciudat, pt. ca am prieten din alt jidet, care intr-adevar "a scapat" de auto vandut, destul de simplu, la primarie. Nu pricep de ce intr-un judet e asa si in altul e alta procedura.
Legea este aceeasi in toata tara, ... functionarii difera. Daca functionarul de la primaria dvs. intr-un exces de zel si dezinteres pentru problema dvs. v-a trimis pe calea cea mai lunga si nefireasca, inseamna ca v-ati uitat urat la el :D si s-a pierdut cu firea.
Dpmdv, nu aveati ce sa cautati la judecatorie (decat poate dupa ce epuizati toate celelalte mijloace pe care le aveati la dispozitie).
Cererea dvs. de chemare în judecată a fost anulată, nu respinsă. Instanţa v-a pus în vedere, în scris, să compliniţi lipsurile cererii de chemare în judecată într-un anumit termen, însă dvs. nu aţi răspuns solicitărilor instanţei. Întrucât nu există judecată asupra fondului şi dacă vă mai aflaţi în termenul de prescripţie (o cerere poate fi introdusă pe rolul instanţei doar într-un anumit termen), puteţi să învestiţi din nou instanţa cu cererea de chemare în judecată. De data aceasta, însă, trimiteţi o cerere completă.
Transcriere masina
andrea.p
Buna seara
Am si eu o intrebare, pt cine poate sa ma ajute, va rog.
Am vandut o masina unei persoane care nu s-a mai prezentat pt transcriere...mentionez ca ... (vezi toată discuția)