avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alternativa detasare / delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alternativa detasare / delegare

Buna ziua,

Un angajator va incheia un contract de prestari servicii cu o firma din Germania. Ulterior, angajatii firmei din Romania vor merge in Germania pentru a executa lucrarile.

Administratorul spune ca nu vrea sa se " incurce " nici cu detasarea nici cu delegarea si ma intreba daca mai exista vreo alta cale legala pentru ca muncitorii sa isi faca treaba acolo, dar totusi sa fie platiti si sa apara pe stat ca si cand ar munci in Romania, dar nici sa nu aiba probleme in cazul unui control ITM.

Ii pot sfatui in alt sens ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 27 Februarie 2014
Nu cred ca exista vreo situatie legala in sensul mentionat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasare in strainatate dacmoto dacmoto Buna ziua. Am o firma de constructii ce a gasit un santier in Germania.Angajatii mei(muncitorii) as dori sa ramana angajatii firmei mele si nu ai firmei din ... (vezi toată discuția)
Delegarea personalului roman in tari membre ue teo_mar teo_mar Buna ziua, Am si eu o intrebare in ceea ce priveste delegarea personalului angajat intr-o tara membra UE. La aceasta data, mai pot DELEGA personal ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)