avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma cu sediul la tara - avantaje? + altele
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma cu sediul la tara - avantaje? + altele

Buna seara. Mi-am cumparat recent un teren la 35 km de oras si intentionez sa incep in primava asta construirea unei case. In CF terenul respectiv apare drept "casa + curte + teren" cu numar de casa desi casa nu mai exista, a fost daramata de multi ani.

As avea niste intrebari:

1. daca imi infiintez o firma, pot pune ca sediu social adresa respectiva? Dupa cum am precizat, in CF apare drept casa desi in momentul asta nu exista o casa pe teren. Insa in cateva saptamani va incepe construirea uneia noi.

2. exista vreun avantaj la infiintarea de firme cu sediul la sat? Ma gandesc la ceva programe de ajutorare a investitiilor la sat, eventual anumite avantaje fiscale etc... Firma oricum as vrea sa o am acolo, nu conditionez infiintarea ei la sat in functie de eventualele privilegii.

3. exista vreun avantaj/ajutor din partea statului in cazul in care as avea angajat(i) de la sat (cel mai probabil 1-2 persoane mai in varsta)?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: krompaczki , utilizator 13:53, 5 Martie 2014
Poate are o idee cineva? :)
Poate-poate...?
Buna ziua
1. Nu va recomand sa puneti sediu social intr-o locatie in care nu exista cladire. Unul din motive e ca daca doriti sa va inregistrati in scopuri de tva, ANAF trebuie sa verifice existenta sediului social
2. Sunt diverse programe cu finantare de la stat(minimis, tineri intreprinzatori, start) care avantajeaza intr-un fel firmele ce isi desfasoara activitatea in mediul rural.
3. Unele programe de finantare specificate la punctul 2 va ofera avantaje pentru angajati, unul dintre ele fiind scutirea de la plata contributiilor sociale
Multumesc mult pentru raspuns. O ultima intrebare: daca deschid SRL neplatitor de TVA, ANAF mai trebuie sa verifice existenta sediului social?
Mai degraba va recomand ca sa va faceti sediul social intr-o cladire adevarata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor/neplatitor tva (vine garda financiara la sediul social) anitsirc anitsirc Doresc sa infiintez un SRL. Initial m-am gandit sa infiintez neplatitor de TVA, iar cand voi avea venit constant sa trec ca platitor. Totusi deoarece ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma pentru programul pndr 6.2 pedro26 pedro26 Buna ziua, As dori sa infiintez o firma in mediu rural pentru a atrage finantare prin PNDR 6.2. Prima conditie pentru a participa la acest program este sa ai ... (vezi toată discuția)