Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, un angajat este in concediu fara plata in intervalul 01.12.2013-28.02.2014, intrebarea mea este cand transmit revisalul pentru incetarea starii de suspendare si activarea CIM-ului astazi in 28 sau maine?
Inca o intrebare, cat timp poate fi un angajat in concediu fara plata? poate fi mai mult de 3 luni?
Va multumesc frumos,
1. Nu este prevazut in legislatie termenul in care se opereaza incetarea suspendarii c.i.m. ca urmare a revenirii din CCC. .. parerea mea este ca, in tacerea legii, este aplicabil termenul prevazut de art.4 alin.2 din HG nr.500/2011.
Ziua efectiva a inceperii activitatii este ziua urmatoareincetarii suspendarii c.i.m. .. asadar, data de 01.03.2014 este data efectiva a inceperii serviciului.
2. Durata maxima a CFP trebuie sa fie prevazuta in ccm aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului.
Art. 153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Concediu fara plata
popanaid
Buna ziua,
La solicitarea angajatului, angajatorul poate acorda mai multe zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale decat cele ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata
niko79
Buna ziua!
Am si eu 2 intrebari:
1. Am un salariat pe care angajatorul doreste sa il puna in concediu fara plata, motivul fiind reducerea contributiilor de ... (vezi toată discuția)