avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Postul unic (secretara) intr-o institutie publica ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Postul unic (secretara) intr-o institutie publica poate fi desfiintat?

Am fost disponibilizata dintr-o institutie publica,acolo fiind angajata ca secretara. Acest post era unic. Pot fi desfiintate astfel de posturi,? Mentionez ca la fel s-a intamplat si cu alte posturi unice arhivar, muncitor, femei serviciu, ele fiind ocupate nu vacante.
Cel mai recent răspuns: kocs , utilizator 12:42, 28 Februarie 2014
Buna ziua,

postul de secretara poate sa fie desfiintat intrucat activitatea poate sa continue si in lipsa acestui post. Sarcinile postului vor fi preluate de altcineva.

Costi Boncu
Daca veti considera ca decizia de disponibilizare este nelegala, aveti posibilitatea sa o atacati in instanta de judecata.
Sunt interesata daca o anumita lege reglementeaza activitatea posturilor unice in administratia publica.
In actele normative se prevede numai angajarea pe posturi unice , nu si daca este posibila desfiintarea acestora.

Vedeti daca va poate ajuta solutia instantei de mai jos:
Decizie de concediere. Desfiinţare post. Invocarea calităţii de post unic. Documentaţie incompletă. Efecte Contracte de muncă
[ link extern ]
Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurarea anaf lixandrina lixandrina Sunt angajata pe post de secretar-dactilograf in cadrul anaf ( in teritoriu, intr-o directie generala a finantelor publice din tara). Postul meu este singurul ... (vezi toată discuția)
Unic intretinator D3zamagita D3zamagita Buna ziua .Doresc sa contest deciziei de concediere,avand 2 copii minori in intretinere,iar sotul nu lucreaza (nu este bolnav,handicapat pur si simplu nu are ... (vezi toată discuția)
Contestatie concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului denisa88 denisa88 Buna seara, Am cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai detaliat.O sa redactez intocmai foaia pe care am primit-o,fara a ... (vezi toată discuția)