avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori si familie

buna-ziua. ce s-a intamplat de anul trecut si pana acuma, ce s-a schimbat nou in legea pensiei intretinere, caci anul trecut mi-ati raspuns ca voi castiga in instanta pensie minor raportata la salariul minim, iar acuma nu imi dati deloc sperante ca voi castiga o pensie marita, raportata la salariul minim!..deoarece fostul sot nu mai lucreaza de 2 ani, si castiga un ajutor social de 136 lei lunar!.. se plange la judecator ca el nu are de unde sa plateasca o pensie mai mare de 34 lei cat imi trimite de 1 an de zile, ca nu are din ce mai trai,,dar copilul meu poate trai cu o pensie de 34 lei lunar!.. mi-a cerut judecatorul inscrisuri ca copilul urmeaza cursuri scolare,,dar presimt ca este in zadar toata stradania mea!.. voi castiga oare o pensie decenta, ca sa supravietuiasca si copilul meu,,sau se tine cont in instanta numai de venitul tatalui!.. multumesc ptr. un raspuns, as dori sa fie de la un avocat!..
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:42, 28 Februarie 2014
nu primim intotdeauna ce dorim, dar altul era raspunsul> daca tatal minorului NU are venituri suficiente nici pt. sine, cum credeti ca poate instanta sa majoreze obligatia lui de plata?! de unde? nu instanta ii poate gasi loc de munca si nici nu-l poate obliga.....
caci anul trecut mi-ati raspuns ca voi castiga in instanta pensie minor raportata la salariul minim


Si s-a terminat procesul sau cum ?


multumesc ptr. un raspuns, as dori sa fie de la un avocat!..

Puteti merge sa consultati unul, aici sunteti pe un forum.
Cati ani are copilul ?
Dvs aveti venituri ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
nu s-a terminat procesul inca, mai este doar un termen, in care eu vin cu dovezi ca minorul merge la scoala, si are rezultate f. bune la invatatura! copilul are doar 8 ani. eu am doar o pensie de gr.2, de 234 lei, atat, din care intretin si minorul. cum credeti ca se va termina, va majora judecatorul pensia copilului sau nu. eu am mers la judecator, sa faca dreptate! oare o voi gasi, sau nu! multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2014
adalyfe, utilizator
Pai asteptati doamna rezultatul.. de unde sa stim cum se va termina ? Chiar daca va e nefavorabila, mai exista cai de atac..
Conteaza pt rezultat si ce probe sunt in dosar.. cum v-ati argumentat si sustinut cererea, de ce are tatal ajutor social.. ca prefera sa stea pe banii statului sau ca nu poate munci..
Doamnă, instanţa va stabili, conform legii, o pensie alimentară în limita a 25% din salariul minim pe economie, care azi este 850 lei.
Dacă tatăl copilului nu plăteşte, trebuie să apelaţi la executor judecătoresc, pe care, iniţial, îl veţi plăti tot dvs. Costurile cu executarea se recuperează , teoretic, tot de la cel executat.
Dacă executorul nu are ce executa rămâneţi cu banii daţi şi fără pensia alimentară pentru copil.
În ţara noastră, nu există lege care să compenseze neplata pensiei alimentare de către părintele nerezident.
Vi s-a explicat foarte clar mai sus.
Puteţi apela la ONG-uri, la societăţi de caritate, la biserică, pentru ajutor material.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minor-se mai acorda pensia minima pe salariul minim? alexandra_campeanu alexandra_campeanu buna-ziua. am un copil de 8 ani, si tatal copilului a fost obligat acum 3 ani printr-o sentinta civila sa plateasca minorului 1/4 din venitul lui net, dar de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara ameliamutu ameliamutu buna seara am primit hotararea de divort si pe ea este scris ca sotul meu este obligat sa imi plateasca pensie alimentara pt copil incepand cu data de ... (vezi toată discuția)