Nu dati amanunte privind ”problema” asociatiei dvs. Cum s-a ajuns la executare silita? Probabil ca nu v-ati achitat ceva utilitati - din experienta, cred ca pe la energie termica sunt probleme...
Bun, aici com. ex. daca nu a luat masuri concrete de recuperarea debitelor de la proprietari, macar acum pot solicitas ajutorul juristilor furnizorului respectiv in vederea actionarii in instanta a respectivilor proprietari.
In alta ordine de idei, auzim peste tot despre ”deturnarea fondurilor”. Stim cu totii ce inseamna acest lucru si feri Cel de sus sa se intample asa ceva in cadrul as. prop., insa ce vreau sa zic - as. prop. are un cont in banca, sa zicem ca oamenii vor sa-si inlocuiasca liftul, sa-si repare terasele, ma rog, au inceput sa-si consolideze fondurile necesare efectuarii acetor lucrari, care avand in vedere costurile foarte mari, acumularea se face foarte greu. Ei, s-a ajuns la o anumita valoare, dar vine acest necaz peste asociatie, se pierde procesul cu unul dintre furnizori, se ajunge la executarea silita - si dl. ex. observa ca as. prop. are in cont o anumita suma pe care o poate executa - netinand cont de nimic, ca aceasta suma avea alta destinatie si ca poate la constituirea acestui fond, proprietarii din cauza carora a ajuns in situatia de a fi executata, nici macar nu au contribuit - pentru ca asa se intampla in realitate, iar autoritatile nu zic nimic si chiar aproba aceasta executare silita...
Intreb, este o procedura corecta? Este cineva pe forum care ne poate ajuta cu un raspuns vis-a-vis de aceasta chestiune? Poate fi asemuita o as. prop. ca si o societate comerciala obisnuita?
Opinia mea este ca in asemenea situatii, as. prop. trebuie sa se opuna in instanta la actiunea de executare silita a contului as. prop. si chemarea in instanta a celor care au provocat situatia la care s-a ajuns (proprietari sau membrii com. ex. care nu au luat la timp masuri de redresare a situatiei).