avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare silita

Cum poate fi executata silit o Asociatie de Proprietari ?
Asociatia are cont la banca pt fondul de reparatii
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:58, 1 Martie 2014
Executorul judecatoresc poate dispune poprire pe conturile asociatiei de proprietari
Nu dati amanunte privind ”problema” asociatiei dvs. Cum s-a ajuns la executare silita? Probabil ca nu v-ati achitat ceva utilitati - din experienta, cred ca pe la energie termica sunt probleme...
Bun, aici com. ex. daca nu a luat masuri concrete de recuperarea debitelor de la proprietari, macar acum pot solicitas ajutorul juristilor furnizorului respectiv in vederea actionarii in instanta a respectivilor proprietari.

In alta ordine de idei, auzim peste tot despre ”deturnarea fondurilor”. Stim cu totii ce inseamna acest lucru si feri Cel de sus sa se intample asa ceva in cadrul as. prop., insa ce vreau sa zic - as. prop. are un cont in banca, sa zicem ca oamenii vor sa-si inlocuiasca liftul, sa-si repare terasele, ma rog, au inceput sa-si consolideze fondurile necesare efectuarii acetor lucrari, care avand in vedere costurile foarte mari, acumularea se face foarte greu. Ei, s-a ajuns la o anumita valoare, dar vine acest necaz peste asociatie, se pierde procesul cu unul dintre furnizori, se ajunge la executarea silita - si dl. ex. observa ca as. prop. are in cont o anumita suma pe care o poate executa - netinand cont de nimic, ca aceasta suma avea alta destinatie si ca poate la constituirea acestui fond, proprietarii din cauza carora a ajuns in situatia de a fi executata, nici macar nu au contribuit - pentru ca asa se intampla in realitate, iar autoritatile nu zic nimic si chiar aproba aceasta executare silita...
Intreb, este o procedura corecta? Este cineva pe forum care ne poate ajuta cu un raspuns vis-a-vis de aceasta chestiune? Poate fi asemuita o as. prop. ca si o societate comerciala obisnuita?
Opinia mea este ca in asemenea situatii, as. prop. trebuie sa se opuna in instanta la actiunea de executare silita a contului as. prop. si chemarea in instanta a celor care au provocat situatia la care s-a ajuns (proprietari sau membrii com. ex. care nu au luat la timp masuri de redresare a situatiei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru restante fond de reparatii conf. legii 230/2007 actualizata radufradu radufradu Buna ziua , as dori sa stiu daca la un fond de reparatii pe care s-a hotarat asociatia de proprietari sa-l stranga in vederea zugravirii scarii de bloc , ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie de proprietari dara25 dara25 Buna seara, As avea nevoie si eu de un sfat. Stau la bloc si din cauza unui rau platnic ls intretinere suntem pe punctul de a ramane fara apa calda si rece. ... (vezi toată discuția)