Peste tot o sa gasim situatii ca cea supuse discutiei de fata.
La asociatia nostra, in urma unei reclamatii, am fost "vizitati" de inspectorii de la SAP (serv. as. prop.).
Sigur ca pe langa discutia privind reclamatia, am primit o lista foarte lunga de aspecte pe care trebuia sa le pregatim oarecum si sa raspundem cat se poate de detaliat.
S-a ajuns la discutia cu fondurile de reparatii - daca le aven, cum ni le-am propus, daca proprietarii le achita, etc.
Pana la acea vizita, asociatia noastra nu avea constituit un fond de reparatii curente (ocazionale), ci doar fonduri de reparatii cu "dedicatie" - de reparat subsolul la blocul / scara, de reparat terasa la.... Pai nu, zice doamna inspector, iata se sparge un geam, se rupe o balama, iata , aveti probleme cu interfonul - de unde luati banii?
Pai din fondul de reparatii, care este colo in pusculita mare... Nuuuu, nu se poate - deturnati banii, notati acolo ca este musai sa constituiti un fond de reparatii curente, poate sa fie si cate 1 leu/apt, sau mai mult cum considera com. ex.
Bun, in urmatoarea sedinta de com. ex. s-a hotarat crearea unui asemenea fond in valoare de 50 lei / apt. fond ce se va colecta in 5 luni de zile; daca acest fond se consuma, colectarea continua pana se ajunge din nou la valoarea propusa. Sigur ca administratorul s-a conformat si in urmatoarele 5 luni a repartizat cate 10 lei/luna fiecarui apartament si acum majoritatea proprietarilor au un sold 50 lei, mai putin unii dintre acestia care nu au achitat niciun leu, cu toate ca la blocul/scara din care fac parte s-au efectuat lucrari de desfundare a subsolului, la cateva scari s-au inlocuit in totalitate conductele care colecteaza apele uzate si pluviale din bloc, spre caminul colector. De unde banii necesari? De la ceilalti, ca in cele mai multe cazuri fondul colectat era mai mare decat suma cheltuita. Vedeti, iar vorbim de deturnare...
Intrebare pentru autorul topicului, vis a vis de :
... as dori sa stiu daca la un fond de reparatii pe care s-a hotarat asociatia de proprietari sa-l stranga in vederea zugravirii scarii de bloc , se aplica penalitati ppentru ca nu a fost achitat la timp.
Adica cum "vedeti" dvs. aceasta chestiune?
Daca doriti, pot sa va ajut, in sensul ca in acea sedinta de com. ex. s-a dispus ca daca obligatia de plata nu a fost achitata sa se perceapa penalizari (ca de altfel la toate obligatiile de plata aflate pe lista de plata si neachitate la termen).