avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Refuz intabulare apartament cumparat la licitatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Refuz intabulare apartament cumparat la licitatie

In luna Ianuarie 2014 am achizitionat un apartament la licitatie de la un BEJ.
Am fost la primarie sa pot sa l inscriu pentru impozit si apoi m am prezentat la CF pentru intabulare. De la CF am fost trimis la Fiante sa platesc impozitul pe tranzactie imobiliara insa de acolo am fost instiintat verbal ca daca am ,,achizitionat,, astfel apartamentul nu trebuie sa platesc un astfel de impozit.
In consecinta am revenit la CF si in prima faza am fost refuzat sa depunerea actelor. Acolo din intimplare a fost prezent si un avocat care mi a confirmat mie si doamnei de la registratura ca intradevar nu trebuie platita acea taxa. Astfel mi au fost primite actele insa dupa o perioada scurta am primit un document in care m i se transmitea ca trebuie sa platesc acel impozit pentru a putea sami intabulez acel apartament.
Intrebarea mea este:
Cine are dreptate ? Ce trebuie sa fac ? Si cui sa ma adresez ? pentru ca apartamentul sa poate sa fie intabulat

Iata ce am citit si aici,

[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:03, 1 Martie 2014
Trebuie achitat impozitul aferent transfer drept de proprietate,conform codului fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua locuinta hunedoreanul hunedoreanul Iata care e problema. In anul 2009 am obtinut la licitatie un apartament in Hunedoara. Mi a fost inmanat un act de adjudecare precum a procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Intrebare- contestare executare dupa ce am adjudecat un ap ancairo ancairo Buna ziua, La data de 12.09.2017, am cumparat un apartament prin licitatie publica, ce nu a fost contestat in termen sau cel putin asa am crezut eu. Intre ... (vezi toată discuția)
Cum intabulez un apartament cumparat la licitatie danson danson am cumparat un apartament prin licitatie si am fost la cartea funciara pentru intabulare iar acolo m-i s-a cerut o chitanta cu plata impozitului pt. tranzactie ... (vezi toată discuția)