avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandirea proprietate pod din locuinta vanduta de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandirea proprietate pod din locuinta vanduta de Apolodor SA (ICRAL)

Buna ziua

Am cumparat in 2013 o casa in curte comuna in centrul Bucurestiului. Casa este D+P+1. A fost cumparata cu L112 de fostul chirias iar acesta a pierdut-o in instanta (prin hotarare definitiva si irevocabila) in favoarea mostenitorilor proprietarului initial (mostenitori de la care am si cumparat-o). Casa are si POD accesibil EXCLUSIV din interiorul cladirii (prin casa scarii) dar acest pod nu apare nici in contractul de v/c cu ICRAL (L112) nici in hotararea judecatoreasca (inteleg ca ICRAL nu vinde spatii nelocuibile). Totodata exista o diferenta mare de nivel intre cladirea alipita la calcan (din curtea comuna) si casa mea (aceasta are D+P deci aproape un etaj) adica nu se poate vorbi de un pod comun.
Daca vreau sa fac modificari la nivelul podului (de ex. mansardare etc.) primaria imi cere dovada proprietatii podului.
Cum pot obtine proprietatea asupra podului intr-un termen rezonabil (de ex. inteleg ca uzucapiunea ar presupune minimum 10 ani ...)? Am copil mic si locuiesc intr-o garsoniera deci trebuie sa ma mut repede :)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: generalulstore , utilizator 07:41, 2 Martie 2014
Solicitati executorului sa va prezinte raportul de evaluare al bunului dedus executarii,care teoretic ar trebui sa prezinte toate caracteristicile bunului imobil,respectiv inclusiv podul
Multumesc pentru raspuns.

Presupunand ca exista un asemenea raport si ca acesta contine si podul, ce implicatii juridice ar avea? Adica in ce fel ma ajuta sa fac dovada proprietatii podului casei mele?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Spatiile comune dintr-un imobil liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua! Vreau sa stiu si eu in ce document sunt trecute clar (denumire si suprafata) care sunt partile comune ale unui imobil. Multumesc. Cele ... (vezi toată discuția)