avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract prima casa

Buna ziua.
Doresc sa cumpar un apartament prin "prima casa" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 lei), curentul este oprit (aici nu stiu exact daca trebuie doar racordat din nou sau a fost debransat si are si restante). Ce trebuie sa mai verific la apartament inainte de antecontract?
La incheierea antecontractului ce clauze trebuie trecute? Proprietarul isi ia angajamentul sa-si achite datoriile pana la semnarea contractului? Ce se intampla daca nu-si indeplineste angajamentul? Ce riscuri am eu, avand in vedere ca o sa dau un avans de 10000 eur?
Se poate da un avans de 5000 eur, iar la semnarea contractului se plateste creditul plus 5000 eur numerar, ca sa nu dau de la inceput 10000 eur din banii mei?

Multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: AlexPetru , utilizator 19:43, 1 Iunie 2015
In cazul in care un cumparator doreste sa cumpere un apartament prin Prima Casa, intrebarea mea este cine trebuie sa plateasca preţul antecontractului la notar, cumparatorul sau vanzatorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare. mihaela022005 mihaela022005 Buna ziua! Am nevoie de un sfat: in 2 sept. 2009 am incheiat un antecontractde vanzare cumparare (eu fiind cumparatorul) cu un avans de 10000 de euro, ... (vezi toată discuția)