avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare.

Buna ziua! Am nevoie de un sfat: in 2 sept. 2009 am incheiat un antecontractde vanzare cumparare (eu fiind cumparatorul) cu un avans de 10000 de euro, autentificat la notar, in care proprietarul se obliga sa ma astepte sa fac rost de bani pana pe 2 febr. 2010 (proprietarul mi-a impus aceasta suma, pretul apartamentului fiin de 45 000 euro). Noi abia acum am reusit sa obtinem un credit ipotecar, dar vad ca proprietarul isi tot gaseste de lucru
si nu ne pune la dispozitie atunci cand solicita, actele necesare finalizarii vanzarii. Am senzatia ca trage de timp. Stiu de la o sursa apropiata lui, ca se pregateste sa plece in vacanta pe 15 dec!!! Am clauza in antecontract ca daca el se razgandeste imi da dublu, iar eu pierd banii daca nu fac rost de credit.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:00, 5 Decembrie 2009
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care tine loc de act de vanzare cumparare.
Sau o cerere de rezolutiune a antecontracului, in cazul in care apreciati ca promitentul vanzator incalca clauzele acestuia, daca nu doriti sa mai cumparati. Din vina exclusiva a promitentului vanzator!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie a unui apartament skkyps_ady skkyps_ady Cine imi poate spune ce se poate face in cazul in care un promitent vanzator nu se prezinta sa faca actele la data stabilita?cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare boltzman boltzman Buna Ziua ! Am incheiat un antecontract de vanzare cumparea pentru o garsoniera in valoare de 10000 euro . Am dat avans 3000 de euro . vanzatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)