avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - caz special (au 28 ani de concubinaj, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - caz special (au 28 ani de concubinaj, fara copii)

Doua persoane au trait in concubinaj 28 ani -amandoi au proprietati pe nume propriu.astazi a decedat doamna ........".sotul "are drept asupra bunurilor sotiei ???? sau vin mostenitorii ????

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, intrucat acest fapt contravine Regulamentului forumului)
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2014
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: mariana55_ro , utilizator 16:37, 1 Martie 2014
Concubinul nu e mostenitor al doamnei, daca doamna nu are rude, mostenirea va fi culeasa de stat.
Concubinul ar fi mostenit daca doamna ii lasa testament.
( pe forum nu scriem cu majuscule)
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
gi-jane2, moderator
multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma casatoresc,eu am casa, el nu; care e procedura corecta ca sa ii ramana casa fiicei mele? flory7777 flory7777 Deci!!!! Eu am casa proprietate,si o fetita,el are un copil si e divortat,noi doi vrem sa ne casatorim,care ar fi cea mai corecta cale de a ne reuni iubirea ... (vezi toată discuția)
Revendicare mostenire silicaru silicaru In anul 2010 am aflat ca sunt niste bunuri confiscate pe timpul comunistilor si nerevendicate de catre familia mea.Drept urmare am mers si mi-am recuperat ... (vezi toată discuția)