avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare succesiune

In ce conditii este posibil ca o taxa de succesiune sa se anuleze, in conditiile in care unul dintre cei doi (care au facut ac taxa) s-a razgandit si doreste sa-si recupereze jumatatea de casa pe care fusese convins sa o cedeze fratelui sau?
Va multumesc!! am inteles ca actele urmeaza sa iasa prin luna aprilie...
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2014
kl11, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:30, 3 Martie 2014
Nu prea am inteles despre ce e vorba si probabil nici altii!Mai precis ati facut succesiunea dupa parinti, dar ati renuntat la partea care va revenea? Dati detalii daca doriti raspunsuri.
da, asa am scris...doi frati au facut taxa de succesiune (dupa decesul parintilor) pt o casa si unul din ei a fost convins de fratele lui sa-i cedeze si partea de casa ce-i revenea lui; acum si-a dat seama ca a facut o greseala si doreste sa-si recupereze jumatatea de casa inapoi.
(nu exista clauze de intretinere sau inmormantare dupa deces) iar actele in urma succesiunii nu au iesit inca, dureaza cca 2 luni;
Multumesc anticipat pt ajutor!
Cum a "cedat" partea lui de casa? Prin donatie?
:)) i-a cedat fratelui sau in urma succesiunii facute, adica fratele are acum - este proprietarul casei intregi- are si jumatatea ce-i revenea lui !!!!
Asta am inteles, ce nu am inteles este MODUL cum a cedat. De asta depinde tot: daca a renuntat la mostenire(a dat declarartie de renuntare la notar), nu mai poate face nimic; daca a acceptat mostenirea si a facut act de donatie catre fratele lui, donatia se poate revoca, de aceea am intrebat!

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ganirolf ganirolf Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie: Suntem 3 frati cu părinții decedați . Noi frații nu am dezbătut moștenirea după ... (vezi toată discuția)
Succesiune... Rona-Lor Rona-Lor In cazul in care renunti la partea succesorala prin notariat,se mai poate anula,daca a vrut sa lase unei persoane partea lui[frate],dar a aflat de curand ca a ... (vezi toată discuția)
Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)