avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflicte de munca
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflicte de munca

- un angajator efectueaza trei controale privind activitatea unui angajat, pe parcursul anului 2013 (martie, iunie si decembrie);
- sunt emise trei note de constatare a unor presupuse abateri ale angajatului;
- sunt dispuse 3 activitati de verificare a existentei abaterilor disciplinare si a existentei vinovatiei angajatului;
- in toate cele 3 cazuri este vorba de aceeasi incadrare a abaterii, respectiv neglijenta in indeplinirea atributiunilor de serviciu. aplicabil OMAI 400/2004
- toate cele trei activitati de verificare a activitatii aferente anului 2013, sunt finalizate in anul 2014, angajatul fiind gasit vinovat doar pentru o parte din neregulile constatate;
- activitatile neconforme au fost avute in calcul la evaluarea anuala a activitatii angajatului. aplicabil OMAI 300/2004

intrebarea este: avand in vedere faptul ca cele trei activitati de cercetare s-au desfasurat de acelasi compartiment - CONTROL - pentru nereguli in sarcina aceluiasi angajat, aferent activitatii anului 2013, nu ar fi normal sa existe un singur act de sanctiune pentru toate, si nu cate unul pentru fiecare act de constatare a neregulilor ?
Cel mai recent răspuns: ADRIAN CHELARU , Alte profesii 09:55, 2 Martie 2014
Fiecare abatere disciplinara presupune o cercetare disciplinara distincta , fiindca fiecare fapta trebuie constatata in maximun 6 luni de la data savarsirii.Sanctiunile disciplinare se radiaza de drept daca in termen de 12 luni nu s-a produs o alta abatere disciplinara.
S-au facut trei controale si s-a constatat de fiecare data aceasi abatere. Este normal sa se faca trei acte de sanctiune asta cu conditia ca nu toate sa se fi solutionat la aceeasi data.
Este o procedura murdara a celor de la Control intern si va spun cu siguranta ca daca veti contesta masura luata vi se va spune ca actele au fost facute la intervale de timp diferite.
Nu e corect dar e legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii PANFILE CONSTANTA PANFILE CONSTANTA Buna ziua! Angajator am 2 contabili din care unul contabil sef.Vine un control si gaseste nereguli grave de corelatii intre diversele lucrari contabile.Ex.Nu ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara petricap petricap lucrez la o multinationala, intr-un post de conducere, si ma confrunt cu urmatoarea problema: in luna iulie mi s-au intocmit actele pentru prima cercetare ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara curiosul1 curiosul1 am primit un convocator: <<sunteti invitat astazi la data locul ora,,,,pentru urmatoarele nereguli savarsite in perioada sep 2013 -febr ... (vezi toată discuția)