am citit despre o ordonanta de urgenta care suna cam asa :
"Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stablite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fie care an a 20% din valoarea acestora", semnata de Guvern. Intrebarea mea este daca pot da statul in judecata pentru aceasta ordonanta prin care el imi va returna taxa platita de mine intr-o singura transa nu in decursul a cinci ani plus dobanda aferenta pe perioada care a trecut de cand am platit aceasta taxa pana in prezent. Aceasta taxa am achitat-o in anul 2008 iar in anul 2012 am solicitat in instanta returnarea acestei taxe, in clipa de fata ANAF-ul a facut recurs la prima hotarare judecatoreasca care imi era favorabila. In prezent astept o noua citatie pentru judecarea cazului. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra. Mentionez ca sunt reprezentat de catre un avocat
Aceasta prevedere se aplica doar pentru actele administrative fiscale emise si anulate dupa data intrarii in vigoare a OUG nr. 8/2014, respectiv dupa 1 martie 2014.
Ce ati pus d-stra nu are legatura cu castigarea in instanta a Taxei auto.Eu am sentinta definitiva cu data de 03.03.2014 dar prima data am castigat in 15.06.2013 si Anaful a facut recurs!!!Ce scrie referitor la dobanzi e altceva...In OUG nr.8/2014 este un paragraf care spune clar:se vor restitui sumele castigate in instanta de pe urma taxei auto,(poluare )in termen de 5 ani cu 20% pe an,(si celor care au castigat si inca nu s-au restituit sumele din diferite motive,lipsa banilor,etc.)!!!
Alta cale nu este decat sa dam in judecata guvernul sau pe cine dracu a scos aceasta OUG nr.8?2014!!!
Doresc sa fac o precizare, consider importanta, restituirile de taxe care se vor efectua in termen de 5 ani, deocamdata, se refera doar la taxele de poluare si taxele pentru emisiile poluante .
Concluzia -taxele de prima inmatriculare,care au fost achitate pana la data de 01.07.2008, se restituie normal, respectiv in termen de 45 de zile de la depunerea cererii si a hotararii irevocabile