am citit despre o ordonanta de urgenta care suna cam asa :
"Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stablite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fie care an a 20% din valoarea acestora", semnata de Guvern. Intrebarea mea este daca pot da statul in judecata pentru aceasta ordonanta prin care el imi va returna taxa platita de mine intr-o singura transa nu in decursul a cinci ani plus dobanda aferenta pe perioada care a trecut de cand am platit aceasta taxa pana in prezent. Aceasta taxa am achitat-o in anul 2008 iar in anul 2012 am solicitat in instanta returnarea acestei taxe, in clipa de fata ANAF-ul a facut recurs la prima hotarare judecatoreasca care imi era favorabila. In prezent astept o noua citatie pentru judecarea cazului. Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra. Mentionez ca sunt reprezentat de catre un avocat
Depinde ce taxa a-ti platit .
Daca s-a platit taxa de prima inmatriculare, achitata pana la 30.06.2008, se platesc intr-o transa, daca nu, se vor restitui esalonat .
Parerea mea .
Din pacate am platit-o in dec 2008. Imi vine sa ma dau cu capu de pereti, ca nu era deloc o suma de neglijat. Am vre-o sansa sa castig un proces impotriva acestei ordonante?
Multumesc mult pentru raspunsuri, inca un sfat va mai cer. In o saptamana maxim doua, o sa am hotararea irevocabila. Odata ce am hotararea a doua zi pot sa imi iau bani, sa marg sa-mi iau cei 20% sau sa mai astept o minune?
Ii rog pe toti cei care sunt in situatia mea, adica riscand sa ne luam banii in 5 ani cate 20 % sa ma contacteze pe tel. [editat pentru protectia dumneavoastra] sau pe e-mail popescu.marian1975@yahoo.ro pentru a deschide un proces comun impotriva acestei hotarari a lor. Cu stima