avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme la inscrierea masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme la inscrierea masinii

De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am incheiat contractul de vanzare cuparare, am efectuat RAR-ul si surpriza a aparut când firma de intermedieri a dorit sa scoata certificatul fiscal al fostului proprietar care s-a dovedit a figura cu datori la bugetul local. Acum ne aflam in situatia in care nu putem depune la primarie dosarul de inscriere pentru ca fostul proprietar figureaza cu datori si nici nu intentioneaza sa si le plateasca.
Singura solutie e sa merg in instanta.
Problema e pe ce cale sa merg:
1. sa solicit instantei sa pronunte o hotarare prin care sa permita serviciului de inmatriculeri auto din cadrul primariei sa inscrie autoturismul fara certificat fical sau
2. sa solicit instantei sa oblige fostul proprietar sa plateasca amenda
3. ce art. din Codul fiscal prevede obligatia vanzatorului de a-si achita datoriile fata de stat inainte de a vinde un bun?
V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu solutii in speta expusa.
Nu merge, e ca groapa Pistruiatului, acel cumparator de-o zi nu o va putea inregistra fiscal din aceleasi motive...deci nu v-a putea sa i-o vanda "clean one".
Tara lui Papura Voda , am cumparat o masina cu numere provizorii din TM , cu contract V-C si certificat fiscal , am fost s-o declar la circa financiara si o cucoana intepata mi-a spus ca nu pot s-o declar fara cartea masinii , carte pe care o elibereaza RAR-ul . I-am raspuns ca inca nu am bani sa-l fac , iar cand voi merge la RAR cu ea deja va trece termenul legal de-o luna pentrru declarare fapt care va duce inevitabil la plata unei amenzi . Fara carte nu a vrut s-o inregistreze si atunci am intrebat-o , vanzatorul cum de-a putut s-o declare fara carte si sa si obtina certificatul fiscal , la TM sunt alte legi ? Chiar si daca aveam fisa de inmatriculare cu viza fiscala pe ea tot nu mi-o inregistra fara vizita la RAR , deci in Ro esti obligat sa ai bani iar daca nu , platesti amenda la fisc pentru intarziere.
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2014
AlbertoTurbo, utilizator
Puteti cere in instant de contencios admn sa fie obligata Primaria la inmatricularea auto intrucat nu este problema dvs sa achitati obligatiile fiscal ale vanzatorului si nici aceea de a urmari si executa silit debitele acestuia...Asa cum a spus Adrian H intr-o postare anterioara, ar trebui sa-l chemati la mediere pe vanzator si sa-i cereti fie sa va aduca certificatul fiscal in termen de 5-10 zile (ceea ce inseamna sa-si plateasca darile restante), fie sa va restituie banii primiti pe auto....La fel ar trebui sa solicitati si firmei de intermediere pentru ca si aceasta are o parte mare din vina, practice aceasta neindeplinindu-si obligatia de intermediere contractata, lipsind finalitatea actiunii sale, adica inmatricularea auto...Cu putin effort si ceva nervi si stress, totul se va rezolva. Chestia cu inmatricularea in Bulgaria este absurda si risipitoare de bani si timp, complicand situatia juridical a bunului, astfel ca nu o mai comentez...Referitor la smecheriile expuse de "Petre32", consider ca si acestea sunt de necomentat, fiind din categoria "din putul gandirii lipsa"....succes
Multumesc pentru raspunsuri si pareri.
Probabil ca voi merge pe mediere (poate se sperie) si in cel mai rau caz in instanta (daca am timpul si nervii necesari), daca nu vrea si nu vrea o sa dezmembrez masina, vand piesele pentru a-mi recupera banii si apoi in timp vanzatorul neserios o sa ma caute si o sa ma implore el pentru a putea radia massina, daca nu va ramane cu ea pe cap (inscrisa la administratia financiara) mult mult timp.
Din cate stiu eu chiar daca exista un contract de vanzare-cumparare din punct de vedere al finantelor masina figureaza pe vanzator si pana nu se pune in aplicare contractul de vanzare-cumparare in speta pana nu o trec eu pe mine la finante tot pe el va ramane.
Iarasi, din cate stiu eu, ca sa poti radia/scoate de la finante un autoturism i-ti trebuie masina fizic, mai exact ceva serii de sasiu si atunci domnul vanzator neserios v-a avea o mare problema
Stiu, practica este putin imorala dar cu asemenea oameni imorali si neseriosi asa trebuie procedat.
Gresit , odata cu contractul de v-c apare si obligatia declararii auto la fisc.

Alte discuții în legătură

Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)