avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme la inscrierea masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme la inscrierea masinii

De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am incheiat contractul de vanzare cuparare, am efectuat RAR-ul si surpriza a aparut când firma de intermedieri a dorit sa scoata certificatul fiscal al fostului proprietar care s-a dovedit a figura cu datori la bugetul local. Acum ne aflam in situatia in care nu putem depune la primarie dosarul de inscriere pentru ca fostul proprietar figureaza cu datori si nici nu intentioneaza sa si le plateasca.
Singura solutie e sa merg in instanta.
Problema e pe ce cale sa merg:
1. sa solicit instantei sa pronunte o hotarare prin care sa permita serviciului de inmatriculeri auto din cadrul primariei sa inscrie autoturismul fara certificat fical sau
2. sa solicit instantei sa oblige fostul proprietar sa plateasca amenda
3. ce art. din Codul fiscal prevede obligatia vanzatorului de a-si achita datoriile fata de stat inainte de a vinde un bun?
V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu solutii in speta expusa.
Pentru intrebatoarea "katri" va informez ca orice contract de vanzare-cumparare este intocmit in doua exemplare cel putin si ca vanzatorul poate oricand sa radieze bunul respectiv, fara sa fie present si cumparatorul....Vi se pare normal ca vanzatorul sa plateasca in continuare impozitul pe auto desi nu mai este proprietar, doar pentru ca o persoana de rea-credinta nu vrea sa faca anumite operatiuni la care este obligata de lege?!@#$%&*&%$#@!-succes
Va dau dreptate ..pe jumatate...dar
Avand in vedere ordinea evenimentelor..VANZATORUL este prima pers care s-a dovedit cu rea credinta....in acest contract.....mai departe..e simplu...ca sa radiezi autoturismul, chiar daca ai contract de VC..va trebui sa-ti platesti toate restantele..amenzile..impozitele....la zi....si sa dai mult mai multe explicatii acolo....or de ce nu a facut asta data cand a vandut autoturismului??????

Apropo...in Romania poate 1%............ din asazisi proprietari de auto...sunt de fapt proprietari in actele fisacle...ca ei deja au vandut masina...si altcineva beneficiaza de bunul respectiv-masina,etc....acestia din urma platesc taxele si impozitele...STIATI????
Mai stiti ca eu pot sa platesc impozitul si taxele pt orice persoana din Romania...chiar daca nu cunosc pers. respectva..

Asa ca in cazul in care CUMPARATORUL nostru "katri" ar fi platit amenzile/taxele pt cumparator..ulterior ar fi actionat in instant..si cu siguranta castiga....unde isi va lua inapoi sumele indexate +dobanda aferenta..si chiar si daune morale..

Cu alte cuvinte...eu am o masina pe numele meu..fac o multime de prosti...si nu mai vreau sa platesc amenzile...da?...vand masina pt a nu ma putea executa ..fac asta cu rea credinta....e bine???..si vreau sa scap ."basma curata"...!!!!!

tocmai , vanzatorul trebuia sa obtina certificatul fiscal si viza de la fisc pe fisa de inmatriculare dar n-a facut-o din cauza de datorii , asa ca vanzatorul sa plateasca in continuare impozite pana binevoieste sa-si achite darile si apoi sa radieze masina , e obligatia lui
Ati spus ca citez "vanzatorul trebuia sa obtina certificatul fiscal si viza de la fisc pe fisa de inmatriculare"....Care fisa de inmatriculare? El a vandut masina si nu il mai intereseaza inamtricularea ei! Fiscul nu are decat sa il execute silit pentru datoriile avute pana la data vanzarii! Daca nu vrea sa va inmatriculeze masina puteti cere in instant obligarea Fiscului intrucat nu este problema noului proprietar ce debite vechi avea fostul proprietar si nici situatia financiara a acestuia! Fiecare este raspunzator pentru propriile sale obligatii, pentru perioada in care a fost proprietar!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)