avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie lista de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie lista de plata

Buna seara
As dori sa stiu daca mai pot contesta lista de plata a Asociatiei de Proprietari daca au trecut mai mult de 10 de zile de la afisarea acesteia.Va multumesc
Inteleg situatia in care va aflati. Totusi, evitati sa mai trimiteti mesaje prin email pentru ca nu au caracter oficial. Pentru orice problema din bloc, care tine strict de partile comune sau de modul de calcul al cotelor de intretinere, trebuie sa depuneti o petitie scrisa, in conformitate cu legislatia in vigoare, cu numar de inregistrare de la Administratia blocului (asta numai in cazul in care au registru de intrari si iesiri), in atentia Presedintelui Asociatiei de Proprietari.

De asemenea, daca la nivelul asociatiei de proprietari nu a fost adoptat un regulament privind regimul petitiilor in cadrul blocului vostru, legislatia nu prevede un termen maxim in care Presedintele sau Comitetul Asociatiei sa va dea un raspuns. Oficial, ei nu sunt obligati sa va raspunda la petitie nici daca veti depune plangere la Primarie sau la orice alta institutie a statului.

Depasirea termenului de 10 zile pentru depunerea contestatiei privind modul de calcul al cotelor de intretinere nu mai obliga Comitetul sa va dea un raspuns in scris pentru ca ati decazut din drepturi. Totusi, daca oamenii sunt de treaba si au mult bun simt, vor analiza situatia si vor face tot posibilul sa indepte situatia in cazul unei greseli a contabilului/administratorului.

Nu uitati sa cereti Presedintelui o copie dupa acordul de asociere si dupa statutul asociatiei de proprietari. In documentele din asociatia noastra este mentionat ca cei care nu locuiesc in condominiu sau doresc sa scoata o persoana de la intretinere pentru o durata mai mare de timp, trebuie reactualizata cererea din 3 in 3 luni (altfel se revine la numarul initial de persoane inainte de depunerea cererii respective).
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
ContSters72881, utilizator
florin.rusu@gmail.com a scris:


In documentele din asociatia noastra este mentionat ca cei care nu locuiesc in condominiu sau doresc sa scoata o persoana de la intretinere pentru o durata mai mare de timp, trebuie reactualizata cererea din 3 in 3 luni (altfel se revine la numarul initial de persoane inainte de depunerea cererii respective).


Reactualizarea cererii de scoatere din evidenta de calcul a persoanelor ce locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil la interval de 3 luni,nu are temei juridic legal
Aceasta prevedere este trecuta in Statutul Asociatiei de Proprietari. Este sau nu este legal?
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
ContSters72881, utilizator
Nu va faceti probleme. Este legal.
Succes!
De curiozitate : si daca presedintele asociatiei de proprietari refuza primirea contestatiei ? Sau pur si simplu sa ofere orice lamurire pasand reciproc cu administratoarea aceasta responsabilitate ?

Alte discuții în legătură

Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)