avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie lista de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie lista de plata

Buna seara
As dori sa stiu daca mai pot contesta lista de plata a Asociatiei de Proprietari daca au trecut mai mult de 10 de zile de la afisarea acesteia.Va multumesc
Pentru a face dovada lipsei de respect si a neasumarii responsabilitatii,comunicati contestatia prin mandat postal cu confirmare de primire
Daca va este restituit plicul pe acesta angajatul postal urmeaza sa noteze motivul,destinatarul refuza primirea,destinatar lipsa de la domicilu,etc
In asemenea situatii puteti sesiza oficial serviciul de specialitate din primarie,solicitand suplimentar aplicarea disp
L nr 230/2007 Art. 32
(la data 21-Jan-2008 Art. 32 din capitolul IV reglementat de Art. 18 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )


(2) Pentru neîndeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv
preşedintele asociatiei de proprietari, răspund personal sau în solidar, după caz, în fata
legii şi a proprietarilor pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.
Da, puteti contesta, mai ales ca a fost o masura abuziva si neconforma cu realitatea, dar in instanta, conform reglementarilor legale, facand dovada situatiei in care ati fost pus nelegal.
Puteti cere si despagubiri pentru problemele create dar si reglementarea corecta pecuniara in cuantumurile cotelor la intretinere datorate.
Dar in cazul in care Presedintele nu a raspuns in termen de 7 zile, care sunt optiunile ramase ?
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2016
elga50, moderator
deca cei din comitet sunt oameni rezonabili problema se rezolva.
Doar nu faceti o solicitare la presedintele republicii.
Adriantot a scris:

@diana_irena,
... oficial, legal, numai in interiorul celor 10 zile de la afisare, contestatia trebuie primita si rezolvata in cel mult 7 zile de presedinte printr-un raspuns.

Dar ce ne facem cu cei care ori nu mai locuiesc in apartamentele lor de multi ani, si nu au posibilitatea sa fie informati lunar de cheltuieli, daca sunt legale sau nu, mai ales daca acestia platesc dupa minim 3 luni cheltuielile cu Intretinerea ?
Daca sunt mai multi proprietari plecati in strainatate, sa zicem, nu au posibilitatea sa conteste unele sume care acestora li se par dubioase ca si mod de calcul ? Precizez ca sunt multi care nu mai au vechile adrese nici in strainatate, si nu pot fi contactati, mai ales ca presedintele n-are calculator si nici Internet !
Cum se poate iesi din aceasta aberatie legislativa ?
De ce pot fi discriminati unii cetateni, fata de altii, nedandu-le posibilitatea sa conteste ceva doar in momentul in care au luat la cunostinta ?
Mai sunt cazuri in care sunt unii varstnici care nu pot nici macar sa iasa din casa, fiind bolnavi, sau altii care vin o data la 3-4 luni sa achite Intretinerea. Daca, sa zicem, acum 3-4 luni i s-a pus unui proprietar amintit mai sus, pe lista de Intretinere, o suma aberanta pentru Utilitati, imposibila din punct de vedere tehnic ... acesta sa nu mai aiba dreptul legal de a contesta un abuz al unui sef al Asociatiei ?

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)