avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie unilaterala a angajatorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie unilaterala a angajatorului

Este legala decizia angajatorului de a modifica data platii salarului, printr-o instiintare trimisa pe e-mail angajatilor, fara acordul partilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 6 Martie 2014
Schimbarea unei clauze din c.i.m. unilateral , nu este motiv de a demisiona fara preaviz.
malacu79 a scris:

Este legala decizia angajatorului de a modifica data platii salarului, printr-o instiintare trimisa pe e-mail angajatilor, fara acordul partilor?

Nu este ilegala decizia angajatorului intrucat nu s-a schimbat peridiocitatea platii salariului ci doar s-a decalat cu 5 zile data platii drepturilor salariale. Angajatorul este obligat in temeiul art 253 codul muncii sa-i plateasca salariatului cele 5 zile care au ramas descoperite. In rest totul este ok.
Nu exista nicio zi descoperita in ceea ce priveste plata salariului.
???
art.166 alin (1)si (4) din Codul Muncii
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
conform CIM data platii salariului este data de 10 a lunii urmatoare; Angajatorul a emis aceasta decizie , unilateral, prin care modifica data platii salariului in 15 a lunii. Poate fi invocat motiv de incetare a CIM, din partea angajatului, fara acordarea preavizului?

Alte discuții în legătură

Demisie adrianseres adrianseres Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal de preaviz in cazul in care inaintez demisia in anul 2012 dat fiind faptul ca angajarea mea sa facut ... (vezi toată discuția)
Demisia madalinamadutza madalinamadutza buna seara! sunt angajata in functia de farmacist diriginte si vreau sa mi depun demisia din mai multe motive pe care patronii mei(ei nefiind de profesie) le ... (vezi toată discuția)
Modificare program de lucru de catre angajator ContSters233391 ContSters233391 Buna ziua, In situatia in care angajatorul doreste sa modifice prin act aditional la CIM programul de lucru de la 9.30 la 18.30 in felul urmator: - 9.00 ... (vezi toată discuția)