avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cuantum impozit clãdire neevaluatã pe ONG
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cuantum impozit clãdire neevaluatã pe ONG

Ceva mai demult, autoritățile locale puteau crește impozitul unei clădiri neevaluate în ultimii trei ani cu până la 10% din valoarea de inventar. În urmă cu vreo doi ani parcă, s-a crescut la 10-20% pentru primul an neevaluat și 20-40% parcă în continuare. Știe cineva cât este marja legală pentru 2014? Mai concret am fost prins în offside cu o clădire pe ONG, actualmente cu ultima reevaluare acum 3 ani și câteva luni. Primăria mi-a anunțat un impozit de 20% din valoarea de inventar, ceea ce este enorm, și chiar dacă fac acum o reevaluare rapid, se pare că va trebui să plătesc pentru ian-feb-martie valoarea de 20%... Există vreo soluție legală de a stopa un jaf la drumul mare? Sunt indignat până peste cap și vă rog să mă ajutați cu un sfat. Legea asta nu-i obligă pe cei de la primării să dea un preaviz ceva?...
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 23:21, 4 Martie 2014
Marja legala este prevazuta in Codul Fiscal, art 253, alin 6 :
[ link extern ]
"(6) În cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată, cota impozitului pe clădiri se stabileşte de consiliul local/Consiliul General al Municipiului Bucureşti între:
a) 10% şi 20% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinţă;
b) 30% şi 40% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinţă . "

Si normele metodologice :
[ link extern ]

Consultati si hotararea de consiliu local privind impozitele si taxele locale.
Legea nu obliga ca autoritatea locala sa va instiinteze ca nu ati facut reevaluarea.
Chiar daca veti plati cateva luni impozit majorat faceti reevaluarea cladirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire sediu al unei s.c. sorin7907 sorin7907 Buna ziua! Cladirea este in Fetesti,este sediul unei societati comerciale. Valoarea contabila este de 83000RON si este din 2002. De atunci nu s-a mai facut ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite stefan55 stefan55 Pentru un C.A.P cu cladiri dezafectate si degradate ce impozit se plateste ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Impozit cladire nereevaluata din 2008 radmy radmy reevaluarea la o cladire persoana juridica nu s-a facut din 2008 ianuarie, acum in anul 2012 la care categorie de cota impozit va fi impusa? (vezi toată discuția)