avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna- neplata pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna- neplata pensie

Buna seara daca sunt divortata la notar cu un copil minor pe care il cresc eu dar cu custodie comuna pot sa deschid un proces la tribunal pt a avea doar eu custodia copilului si daca da ce pasi trebuiesc urmati va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alina_20 , utilizator 10:27, 4 Martie 2014
printr-o conventie facuta in fata notarului am decis amandoi de comun acord asupra unei sume lunare pt cresterea si in tretinerea copilului suma cu care eu contribui dar sotul meu de la incheierea divortului nu a contribuit cu nimic la cresterea si educarea copilului,pot sa actionez in instanta sa-l oblig sa plateasca banii aceia pt minor.
pentru a modifica intelegerea de la notar trebuie sa actionati in instanta fostul sot si sa solicitati: custodie exclusiva si plata pensiei de intretinere.
Dacă aveţi convenţia semnată la notar, mergeţi la executorul judecătoresc pentru a se pune în aplicare convenţia.
Atenţie! : Executorul judecătoresc are un onorariu, destul de mare, pe care, iniţial, îl plătiţi dvs., urmând să recuperaţi de la tatăl minorului.
Problema este dacă executorul are ce executa sau nu? Dacă domnul nu are venituri declarate, conturi în bănci, serviciu cu caracter permanent, bunuri executabile, demersul dvs. rămâne fără succes şi banii daţi executorului rămân daţi.
Puteţi face şi o plângere penală pentru neplata pensiei alimentare, acolo trebuie să dovediţi că are venituri, dar nu a plătit cu reacredinţă. Dacă nu are venituri, e la fel ca mai sus
are pe numele lui 50 la suta dintr-un imobil si dupa cate stiu eu munceste.
De cand n-a mai platit pensie ?
Apelati la executor sa ii puna poprire pe salariu.
Nu cred ca veti obtine sa exercitati singura autoritatea parinteasca si nici nu va ajuta, adica nu veti simti vreo diferenta, nu va aduce pensia.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copil Camelia100 Camelia100 Buna ziua, As dori si eu niste lamuriri cu privire la pensia alimentara pentru copil. Am divortat la notar iar pentru copil s-a stabilit o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Procura copil MadalinaM1981 MadalinaM1981 Buna ziua. In urma divortului am cedat custodia total fostului sot, pentru copilul nostru. Copilul imi cere procura sa iasa din tara( are 14 ani). Mai pot ... (vezi toată discuția)