avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... interpretare ROI
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

interpretare ROI

Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu interpretarea unui articol din ROI.
Tin sa va precizez urmatoarele:
sunt angajata la o societate de asigurari. Am ajutat un coleg ( agent de asigurare, fara carte de munca ) la incheierea unei polite, in sensul ca am completat aceasta polita deoarece agentul nu a putut sa fie prezent la aceasta intalnire.
Asi vrea sa stiu daca, prin prisma urmatorului articol, se poate intruni comisia de disciplina pentru a primi o sanctiune disciplinara. Articolul este:
i) favorizarea unor parteneri (client, intermediari de asigurari etc.) în scopul obţinerii unor avantaje
Tin sa precizez ca aportul meu la incheierea acestei polite a fost referitor doar la completarea politei, nu la recrutarea clientului sau transferul acestuia din portofoliul unui angajat (care lucreaza fara comision) in portofoliul unui agent.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: denisa_eu , utilizator 10:46, 28 Iunie 2009
cine a semnat polita de asigurare si pe numele carui agent a fost intocmita polita? pe numele dvs sau al agentului respectiv pentru care scris polita?
Nu cred ca ar trebui sa va faceti probleme in acest sens, intrucat nu cred ca ati incalcat aceasta prevedere din ROI.
Mai mult nu vad de ce angajatorul isi va consuma energia in mod inutil, dar daca totusi sunteti chemata la o comisie de discipina, veti putea sa va aparati inclusiv prin declaratia data in fata comisiei de catre "intermediar".
eu am semnat polita , care specific , sunt angajata, iar polita apare pe numele agentului.
nu inteleg, cum ar putea sa ma ajute declaratia intermediarului?
ma puteti ajuta cu argumente logice prin care sa demontez o eventuala acuzatie care ar avea baza legala articolul publicat mai sus?
multumesc

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de mandat nelubt nelubt Colaborez cu un asigurator in baza unui contract de mandat PJ. Asiguratorul a impus vinzarea conditionata a politelor RCA cu o asigurare de locuinta - \"la ... (vezi toată discuția)
Polite paid in franciza nitmar nitmar Am o agentie imobiliara si ma intereseaza incheierea unui contract de colaborare cu o societate de brokeraj pt asigurari PAID de locuinte pentru clientii ... (vezi toată discuția)
Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul DorinPavel DorinPavel Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care ... (vezi toată discuția)